Aké počasie nás v utorok čaká? Leto sa vracia a s ním aj vysoké teploty

Aké počasie nás v utorok čaká? Leto sa vracia a s ním aj vysoké teploty
Veronika Salayová

Po chladnom a miestami upršanom pondelku sa bude dnešok niesť v inom charaktere počasie. Dnes bude slnečno, jasno a teploty budú stúpať k príjemným letným teplotám. 

Pondelok bol zamračený a sychravý, pričom na východe prevládalo daždivé počasie s búrkami a na severe bolo pomerne chladno. Dnešné počasie však bude úplne iné. 

Dnes sa nad Alpami bude nachádzať nevýrazná oblasť relatívne vyššieho tlaku vzduchu. Súčasne sa bude našou oblasťou presúvať ďalej na juhovýchod výšková tlaková níž.

Utorok nás čaká jasné až polooblačné počasie. Vo východnej polovici územia bude prevládať ešte veľká oblačnosť a ojedinele prehánky, no popoludní sa bude postupne oblačnosť zmenšovať. 

 

Teploty budú ďalšie dni stúpať

Dnešný deň sa zrážky objavia iba ojedinele na východe Slovenska, inak sa zrážok ani búrok dnes báť nemusíme. Čo sa týka vetra, tak treba počítať so severným vetrom, ktorý k večeru už zoslabne na celom našom území.

Utorok prinesie oteplenie a vyššie teploty ako pondelok. Dnešné maximá budú stúpať od +25  do +30 °C. Ďalšie dni však budú teploty stúpať ešte vyššie a leto tak ešte nekončí. 

Po krátkej chladnej epizóde sa leto vracia a s ním aj letné teploty, ktoré vyvrcholia ďalšou vlnou horúčav. Predpoveď na nasledujúce dni nájdete v našej predpovedi

 

 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
24 °C / 7 °C
Ľuboslav
Zajtra
Jasno
24 °C / 5 °C
Matúš
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Móric
Pondelok
Jasno
24 °C / 6 °C
Zdenka
Utorok
Prehánky, búrky
24 °C / 7 °C
Ľuboš
Streda
Občasný dážď
20 °C / 10 °C
Vladislav
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd