Úľava od horúčav nepríde ani v noci. Pred nami je extrémne teplá noc

Úľava od horúčav nepríde ani v noci. Pred nami je extrémne teplá noc
Veronika Salayová

Dnešná noc bude veľmi teplá, a to najmä na juhozápade Slovenska. Tam si obyvatelia od denných horúčav neoddýchnu ani počas nadchádzajúcej noci. 

Slovensko má pred sebou mimoriadne teplú septembrovú noc, ktorá bude na mnohých miestach tropická, a to najmä na juhozápade. 

Už uplynulé dve noci boli na juhozápade mimoriadne teplé, a to predovšetkým v blízkosti Malých Karpát, kde výraznejšiemu poklesu teploty bránil slabý východný vietor.

Teplota tak ostala počas noci veľmi vysoká, v najteplejších lokalitách na úrovni +22 až +24 °C, ako informuje aj SHMÚ.

 

Vietor udrží v noci vyššie teploty

„Najbližšia noc však bude trochu odlišná, pretože očakávame, že na juhozápade a čiastočne aj na juhu stredného Slovenska bude viať silnejší východný až juhovýchodný vietor s rýchlosťou väčšinou 10 až 25 km/h na rozsiahlejšej ploche ako uplynulé noci. Tento vietor tak udrží teplotu väčšinou ešte vyššiu, vplyvom čoho v oblasti opäť očakávame tropickú noc,“ informuje SHMÚ.

Najvyššie denné minimá tak budú extrémne vysoké a s vysokou pravdepodobnosťou ešte vyššie ako uplynulé noci, uvádzajú meteorológovia. 

Úľava od tropických dní nepríde ani počas nocí, ktoré sú taktiež tropické. Dobrou správou však je, že aktuálna vlna horúčav sa už na Slovensku chýli ku koncu a na obzore sú aj výdatnejšie zrážky.

 

Už od piatka bude prakticky každý deň o zhruba 0,5 až 1 °C chladnejšie. Počasie u nás začnú ovplyvňovať jednotlivé frontálne vlny a oblasti nižšieho tlaku vzduchu, ktoré prinesú búrky a zrážky.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
24 °C / 8 °C
Konštantín
Zajtra
Jasno
24 °C / 7 °C
Ľuboslav
Sobota
Jasno
24 °C / 5 °C
Matúš
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Móric
Pondelok
Jasno
24 °C / 6 °C
Zdenka
Utorok
Prehánky, búrky
24 °C / 7 °C
Ľuboš
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd