Tvrdohlavý „Poručík Dan“, ktorý sa odmietol evakuovať, hurikán prežil

Ema Bazhaykin

Joseph Malinowski alebo „Poručík Dan“, ktorý dostal prezývku podľa známej postavy z filmu Forrest Gump, sa odmietol evakuovať pred hurikánom Milton. Besnenie prírody prečkal bez ujmy vo svojej plachetnici. 

Hurikán Milton už opúšťa pobrežie Floridy, kde napáchal obrovské škody. Američania sa teraz prebúdzajú do tragického rána a nestíhajú počítať škody.

Prvé slnečné lúče však priniesli aj jednu dobrú správu – Joseph Malinowski známy ako „Poručík Dan“, ktorý sa odmietol evakuovať a zostal na svojej lodi v zálive Hillsborough v centre Tampy, prežil hurikán bez ujmy.

Verím, že ma zachráni Boh

Malinowski, ktorý prežil stratu nohy v tínedžerskom veku, rakovinu, závislosť od opioidov a nedávny hurikán Helene, veril, že prežije aj Milton.

 

Odmietal ísť do úkrytu a svoje rozhodnutie opieral o duchovné presvedčenie, že „Boží prst je v oku búrky“.

Jeho plachetnica sa nachádza v „Evakuačnej zóne A“, kde včera platil povinný príkaz na evakuáciu. Starostka Tampy, Jane Castor, ho varovala, že ak okamžite neodíde, záchranné tímy mu už nebudú môcť pomôcť.

Tvrdohlavý Joseph však na svojej plachetnici zostal a vďaka videu, ktoré sa dostalo na sociálne siete, dokonca získal mnoho fanúšikov. Tí do dnešného rána netrpezlivo čakali na správy o ňom.

Poručík Dan žije!

Reportér NewsNation Brian Entin vzal po ukľudnení počasia veci do vlastných rúk a vybral sa pred 5:00 h dolu do zálivu za Malinowským.

 

Entin zdieľal video na sociálnej sieti X s titulkom „Poručík Dan je v poriadku!“ Plachetnica zostala celá a po chvíli z nej vystrčil hlavu aj tvrdohlavý námorník.

„Som v poriadku,“ povedal Malinowski celkom nenútene. 

Jeho noví fanúšikovia sú šťastní, že prežil a teraz žartujú, že reportér „ho zobudil, keď práve spal najlepšie vo svojom živote“.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky
17 °C / 5 °C
Valentína
Zajtra
Skoro jasno
15 °C / 1 °C
Maximilián
Nedeľa
Skoro jasno
14 °C / 2 °C
Koloman
Pondelok
Skoro jasno
13 °C / 1 °C
Boris
Utorok
Jasno
12 °C / -2 °C
Terézia
Streda
Jasno
14 °C / -3 °C
Vladimíra
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd