Tvoria sa prvé BÚRKY. Dnes potrápia najmä tieto oblasti Slovenska

Tvoria sa prvé BÚRKY. Dnes potrápia najmä tieto oblasti Slovenska
Veronika Salayová

Aj pondelok prináša na naše územie búrky. Búrlivo začalo byť krátko popoludní na severe Slovenska. Búrok bude dnes aj viac. Kde? 

Ako to už na Slovensku pomaly býva zvykom, aj dnešný deň prináša vysoké letné teploty a poobedňajšie búrky. Tie sa krátko popoludní ozvali na severnom Slovensku v okolí Vysokých a Nízkych Tatier.

Aj počas dnešného dňa sa vo veľmi teplom vzduchu nad našou oblasťou udržiava nevýrazné tlakové pole relatívne vyššieho tlaku. Vlhší vzduch podnieti vznik kopovitej oblasti a následne vznikajú búrky.

 

Lokálne spadne aj 30 mm zrážok

Dnešné búrky sú orografického charakteru a najskôr vznikajú v našich najvyšších horách. Neskôr sa budú búrky rozširovať smerom nad stredné Slovensko.

Búrky sa budú pohybovať pomerne pomalým teplom, čo znamená, že lokálne hrozia bleskové povodne, keďže na jedno miesto môže spadnúť za krátky čas do 30 mm zrážok. 

Okrem zrážok a bleskov iné nebezpečné sprievodné javy búrok dnes nehrozia. Ich polohu sledujte na našom iRadare, aby vás dnešné búrky neprekvapili.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Občasný dážď
17 °C / 2 °C
Jolana
Zajtra
Občasný dážď
19 °C / 4 °C
Ľudomila
Utorok
Prehánky
23 °C / 6 °C
Olympia
Streda
Polooblačno
23 °C / 7 °C
Eugénia
Štvrtok
Polooblačno
24 °C / 5 °C
Konštantín
Piatok
Skoro jasno
23 °C / 7 °C
Ľuboslav
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd