Tragédia v obľúbenej dovolenkovej destinácii. Len 13-ročné dievča zabil blesk

Dominik Cenkner

V obľúbenej dovolenkovej destinácii došlo v piatok ku tragédii. Na severe Grécka zomrelo 13-ročné dievča, ktoré počas náhlej búrky zasiahol blesk.

Podľa starostky mesta Kassandreia išlo o letnú búrku. Tá podľa jej slov obvykle nespôsobuje žiadne problémy.

Grécke úrady uviedli, že dievča sa kúpalo so svojimi rodičmi na pláži Faros neďaleko Poseidi na polostrove Chalkidiki, v letovisku juhovýchodne od Solúnu. Dovolenková destinácia je obľúbená u gréckych i zahraničných návštevníkov.

Starostka mesta Anastasia Chalkiaová uviedla, že rodina vyliezla z mora, pretože začalo pršať, ale počasie sa veľmi rýchlo zhoršilo. „Veľa sa blýskalo. Bola to taká letná búrka, ktorá obvykle nespôsobuje žiadne problémy,“ uviedla Chalkiaová podľa webu Sky News.

 

Blesk zasiahol aj mamu dievčaťa

Polícia uviedla, že dievča bolo prevezené do nemocnice, kde bolo vyhlásené za mŕtvu. Jej rodičia zranení neboli.

„Boli sme na pláži ako rodina. Vychádzali sme z mora a v tom čase mrholilo. Moja žena išla prvá a dcéra bola hneď za ňou. Potom udrel blesk a moje dievčatko sa už nezdvihlo,“ uviedol otec 13-ročného dievčaťa.

Dodal, že blesk udrel aj do jeho ženy. Tá ma byť vraj v poriadku.

 

Ako informuje web greekreporter.com, smrteľné úrazy spôsobené úderom blesku sú v Grécku pomerne vzácne. Podľa štatistickej analýzy vykonanej vedcami z univerzity v Patrase došlo v rokoch 2010 až 2019 v Grécku celkom k 23 úmrtiam spôsobeným úderom blesku.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
24 °C / 12 °C
Berta
Zajtra
Oblačno
24 °C / 11 °C
Miloslav
Štvrtok
Prehánky
24 °C / 10 °C
Prokop
Piatok
Polooblačno
27 °C / 10 °C
Cyril
Sobota
Jasno
31 °C / 10 °C
Patrik
Nedeľa
Prehánky, búrky
31 °C / 13 °C
Oliver
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd