Teraz nás čaká ochladenie. Takéto počasie čakajte počas víkendu

Teraz nás čaká ochladenie. Takéto počasie čakajte počas víkendu
Peter Minárik

Cez naše územie postúpil v noci studený front za ktorým nás teraz čaká ochladenie. To zotrvá aj počas víkendu a na začiatku budúceho týždňa nás čaká ďalšia vlna ochladenia. Pozrite si, aké počasie nás čaká v priebehu víkendu.

Máme za sebou upršanú noc, ktorú priniesol postupujúci studený front od západu. Spočiatku ešte na východe vládla aj zmenšená oblačnosť, čo umožnilo pozorovanie polárnej žiary, ale postupne sa aj tu rozpršalo.

V ranných hodinách sa však od západu začalo na našom území vyjasňovať. Nad našu oblasť sa nasúva výbežok vyššieho tlaku a tlaková výš, ktorej stred bude nad našou oblasťou, bude mať teraz dominantný vplyv na počasie u nás.

Čaká nás ochladenie

Nočný prechod studeného frontu však spôsobil, že do našej oblasti vpadol chladnejší vzduch od severozápadu. Dnešné denné teploty tak budú výrazne nižšie a takéto teploty nás čakajú celý víkend.

 
 

Víkend prinesie maximálne denné teploty od +10 do +17 °C. V priebehu nočných a ranných hodín budú teploty klesať na +5 až -1 °C. V údoliach môže prituhnúť ešte viac.

Počasie u nás totiž bude pod vplyvom tlakovej výše, ktorej stred sa bude presúvať cez Českú republiku smerom nad Poľsko. Dnes večer sa začne ešte viac vyjasňovať a zajtra nás čaká slnečný deň.

V nedeľu sa však cez severné Nemecko a Poľsko bude presúvať ďalšia tlaková níž, v rámci ktorej bude do našej oblasti postupovať studený front. Počas nedele sa postupne na našom území rozprší.

Na začiatku týždňa ďalšie ochladenie

Od pondelka by sa ešte o pár stupňovať mohlo ochladiť, no výraznejšie to pocítime na nočných a ranných teplotách. Mrazy sa rozšíria.

 

Po väčšinu budúceho týždňa nás však čaká relatívne stabilné počasie, ktoré bude aj teplotne normálne. Z hľadiska dlhodobého normálu je tak pred nami pokojnejšie obdobie.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky
17 °C / 5 °C
Valentína
Zajtra
Skoro jasno
15 °C / 1 °C
Maximilián
Nedeľa
Skoro jasno
14 °C / 2 °C
Koloman
Pondelok
Skoro jasno
13 °C / 1 °C
Boris
Utorok
Jasno
12 °C / -2 °C
Terézia
Streda
Jasno
14 °C / -3 °C
Vladimíra
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd