Teploty dnes atakovali +35 °C. Pekelné teploty budú pokračovať aj zajtra

Veronika Sádovská

Horúci víkend odštartoval poriadnymi tropickými teplotami a pokračovať bude aj počas nedele. Teploty by mali vystúpiť ešte vyššie, avšak vzduch postupne schladia búrky.

Po búrlivom pracovnom týždni máme dnes konečne pokojný deň, kedy si mnohí užili kúpaliská či vodné plochy. Schladiť sa je dnes na mieste, keďže teploty dnes stúpali nad +34 °C. Osvieženie si určite naplánujte aj počas zajtrajšieho dňa.

Prázdniny odštartovali vo veľkom štýle a na mnohých miestach Slovenska sme dnes namerali tropické hodnoty teplôt. Kde je najteplejšie a ako bude zajtra? 

 

Takmer +35 °C s minimom zrážok

Najteplejšie bolo okolo 15. hodiny v Moravskom Svätom Jáne, kde ortuť teplomera vystúpila až na +34,4 °C, aktuálne sa tam už o stupeň ochladilo, avšak stále je poriadne horúco. Po 16. hodine bolo najteplejšie v Slovenskom Grobe, kde je +33,7 °C.

Tridsiatky sú takmer na celom našom území od západu až po krajný východ. V Medzilaborciach bolo o 14. hodine +30,4 °C. Na krajnom východe vzduch schladili búrky, ktoré úradujú nad Ukrajinou a na strednom a časťou východného Slovenska zasa orografické prehánky nad Muránskou planinou a časťou Nízkych Tatier.

Slabšie prehánky sa vyskytujú lokálne hlavne na východe, avšak sú len málo významné, zväčša prinášajú len zopár mm zrážok. Všetko sa ale zmení už zajtra večer.

 

Nedeľa bude spočiatku horúca, dovalia sa ale búrky

Aj zajtrajší deň bude poriadne horúci, teploty môžu byť dokonca lokálne aj vyššie. Vrcholiť bude prílev horúceho tropického vzduchu pred studeným frontom. Na tomto fronte sa už tvoria prvé silné búrky, ktoré sa z Francúzska presúvajú na východ.

Extrémne silné búrky dnes očakávajú na juhu Nemecka, kde dokonca môže ohroziť aj zápas na EURO 2024. U nás sa začne oblačnosť tvoriť od západu počas nedeľného popoludnia a prvé búrky dorazia večer. Kedy a kde presne ich očakávať je teraz ešte náročné predpovedať, informácie však budeme v nasledujúcich hodinách a počas zajtrajška spresňovať.

Isté však je, že hoci prázdniny odštartovali poriadne letne, avšak budúci týždeň prinesie aj vítané ochladenie a potrebné zrážky. Viac sa dočítate v našej predpovedi na nasledujúce dva týždne.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
24 °C / 12 °C
Berta
Zajtra
Oblačno
24 °C / 11 °C
Miloslav
Štvrtok
Prehánky
24 °C / 10 °C
Prokop
Piatok
Polooblačno
27 °C / 10 °C
Cyril
Sobota
Jasno
31 °C / 10 °C
Patrik
Nedeľa
Prehánky, búrky
31 °C / 13 °C
Oliver
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd