Teplo sa zintenzívňuje. Pondelok prinesie poriadne vysoké teploty

Teplo sa zintenzívňuje. Pondelok prinesie poriadne vysoké teploty
Veronika Sádovská

Ďalšia vlna extrémnych horúčav je tu a pondelok už bude poriadne teplý. Potešia sa hlavne milovníci letného počasia, pretože nás čaká slnečný deň.

Od severozápadu sa k nám rozširuje tlaková výš a vzduch nad našou oblasťou je veľmi teplý. Dokazovali to aj nočné teploty, kde na niektorých miestach znova dosiahli +20 °C. Dnešok bude poriadne teplý.

Aktuálna vlna horúčav najviac zasiahne juhozápad Slovenska, kde bude aj najteplejšie a teploty sa budú šplhať poriadne vysoko.

 

Teploty vystúpia nad +35 °C

Na západe Slovenska dnes najvyššie denné teploty vystúpia na +31 až +36 °C. Bude tu rovnako aj veľmi dusno a tá môže pocitovú teplotu ešte dvihnúť. Najprv bude jasno, ale počas dňa sa zatiahne.

Na strednom Slovensku bude o niečo chladnejšie a tu teploty vystúpia na +26 až +31 °C, lokálne na juhu Banskobystrického kraja až do +35 °C.

Najchladnejšie, ale stále veľmi teplo, bude na východnom Slovensku. V chladnom vzduchu zo Škandinávie sa nad západné Rusko presúva tlaková níž a tento vzduch čiastočne zatečie aj nad východ nášho územia a preto sa teploty budú pohybovať od +26 do +31 °C. Tento vzduch bude ovplyvňovať teploty ešte aj zajtra, v stredu ale aj tu udrú horúčavy naplno.

 

Dávajte si pozor!

V horúčavách stúpa riziko úpalu či kolapsu z tepla. Najviac ohrozené sú deti, starší ľudia a tehotné ženy. Dodržujte správny a dostatočný pitný režim a zdržujte sa v najväčších teplotách zvýšenej fyzickej námahy.

Na prechádzku na čerstvom vzduchu si vyhraďte hodiny buď ráno alebo až podvečer. Augustové rána aj večery sú už príjemnejšie, preto aj vám padne oveľa lepšia prechádzka v týchto hodinách.

Pre podrobnejšiu predpoveď pre vaše mesto či obec na nasledujúce dni kliknite tu.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
24 °C / 8 °C
Konštantín
Zajtra
Skoro jasno
24 °C / 7 °C
Ľuboslav
Sobota
Jasno
24 °C / 5 °C
Matúš
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Móric
Pondelok
Jasno
24 °C / 6 °C
Zdenka
Utorok
Jasno
24 °C / 7 °C
Ľuboš
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd