Taliansko zasiahlo silné zemetrasenie. Ľudia vybiehajú z domov

Taliansko zasiahlo silné zemetrasenie. Ľudia vybiehajú z domov
Peter Minárik

Taliansko zasiahlo pred niekoľkými minútami veľmi silné zemetrasenie, ktoré vystrašilo mnohých ľudí. Tí v panike vybiehajú zo svojich domovov.

Taliansko v neskorších večerných hodinách zasiahlo pomerne silné zemetrasenie s magnitúdou 5.0. Zachvela sa prakticky celá Kalábria.

Podľa Európsko-stredomorského centra malo zemetrasenie epicentrum v oblasti Pietrapaole v hĺbke zhruba 21 km.

K zemetraseniu došlo o 21:43 a podľa talianskej televízie ľudia v panike vybiehajú zo svojich domov. 

 

Zemetrasenie bolo cítiť v celom južnom Taliansku, ale aj na druhej strane Jadranského mora v oblasti Albánska a Chorvátska.

Takéto silné zemetrasenie dokáže spôsobovať menšie škody na budovách. Nateraz nie sú známe žiadne bližšie informácie a hlásenia o prípadných škodách.

AKTUALIZOVANÉ o 22:57: Do oblasti epicentra vyrazili hasičské tímy, ktoré majú skontrolovať situáciu, ale aktuálne nie sú hlásené žiadne škody. Hovorca hasičov informoval, že zatiaľ na tiesňovej linke neevidujú žiadne hlásenie.

 

"Už sme začali so starostami zainteresovaných obcí s kontrolou objektov, ktoré mohli byť ovplyvnené zemetrasením, aktivity budem koordinovať. Čoskoro budeme mať lepší obraz o situácii." V telefonickom spojení s RaiNews to povedal Domenico Costarella, riaditeľ civilnej ochrany Kalábrie.

AKTUALIZOVANÉ o 00:02: V oblasti sa vyskytli po hlavnom zemetrasení ďalšie dva dotrasy. Jedno so silou 2,3 a druhé so silou 3,1. Starosta Pietrapaoly Manuela Labonia uviedol, že situácia je pokojnejšia, ale všetci občania sú v uliciach a obávajú sa ďalších dotrasov.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno, búrky
24 °C / 5 °C
Eugénia
Zajtra
Polooblačno
24 °C / 8 °C
Konštantín
Piatok
Skoro jasno
24 °C / 7 °C
Ľuboslav
Sobota
Jasno
24 °C / 5 °C
Matúš
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Móric
Pondelok
Jasno
24 °C / 6 °C
Zdenka
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd