Štvrtok ešte výraznú zmenu v počasí neprinesie. Tá sa už chystá čoskoro

Štvrtok ešte výraznú zmenu v počasí neprinesie. Tá sa už chystá čoskoro
Veronika Salayová

Máme tu ďalší pracovný deň, ktorý prináša so sebou horúce septembrové počasie. Štvrtok bude opäť veľmi horúci, avšak už nie tak veľmi ako včerajšok.

Aktuálna vlna horúčav na Slovensku vyvrcholila, no neznamená to však, že horúce počasie končí. Na Slovensku bude naďalej nadpriemerne teplo. 

Štvrtok bude prevládať slnečné a jasné počasie, pričom najvyššie teploty sa dnes vyšplhajú na +33 °C. To je už o 2 °C menej než včera, takže dnes už nastane mierna úľava. 

denné maximá vo štvrtok
denné maximá vo štvrtok, zdroj: iMeteo
 


Ako to už býva na Slovensku v posledných dňoch zvykom, tak popoludní sa v horských oblastiach objaví prechodne zväčšená oblačnosť.

Aj dnes sa objavia slabšie búrky

Z kopovitej oblačnosti postupne vzniknú slabšie orografické búrky, ktoré prinesú menšie úhrny zrážok. Búrky prinesú hlavne lokálne osvieženie a iné nebezpečné sprievodné javy búrok nehrozia.

Takýto trend počasia bude nasledovať aj počas nasledujúcich dní, no počas nedele bude postupne dochádzať k zmene v počasí, ktorá sa naplno prejaví začiatkom budúceho týždňa. 

 

Na obzore sú výdatnejšie zrážky, búrky a aj teploty mierne poklesnú, čo znamená, že neznesiteľné horúčavy konečne nadobro pominú. 

 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
24 °C / 8 °C
Konštantín
Zajtra
Skoro jasno
24 °C / 7 °C
Ľuboslav
Sobota
Jasno
24 °C / 5 °C
Matúš
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Móric
Pondelok
Jasno
24 °C / 6 °C
Zdenka
Utorok
Jasno
24 °C / 7 °C
Ľuboš
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd