Štvrtok bude znova slnečný a priemerne teplý. Vychutnajte si jesenné slnko

Štvrtok bude znova slnečný a priemerne teplý. Vychutnajte si jesenné slnko
Veronika Sádovská

Počas stredy sme sa mohli tešiť z príjemných jesenných lúčov a dôležitý vitamín D zo slnka budeme môcť zberať aj dnes. Nezabudnite sa ísť dnes poprechádzať na čerstvý vzduch.

Dnes k nám bude prúdiť teplý vzduch po zadnej strane tlakovej výše, ktorá má stred nad Bieloruskom. Táto situácia nám prinesie jasné počasie a aj teploty budú primerané tomuto ročnému obdobiu.

Pred zimou a sychravými dňami je dobré nazberať čo najviac vitamínu D zo slnka a prírodných zdrojov, preto dnes určite vyjdite von aspoň na niekoľko minút. Vaše telo sa vám poďakuje.

 

Príjemný jesenný štvrtok

Štvrtkový deň bude dnes veľmi príjemný a na väčšine územia bude už od rána jasno až polojasno. Len na juhozápade očakávajte zamračené. V nížinách sa môže objaviť hmla alebo nízka oblačnosť, ale tá by sa mala počas dňa rozplynúť.

Maximálne denné teploty budú dnes v rozmedzí od +12 so +17 °C, len na miestach, kde sa udržala nízka oblačnosť alebo hmla dlhšie, tak bude o niečo chladnejšie a to okolo +10 °C.

Bude aj mierne veterno a to hlavne na západe, kde môže v nárazoch dosiahnuť vietor aj 75 km/h, na ostatnom území bude vietor len slabý. Fúkať bude z východu až juhovýchodu.

 

Pred nami sú slnečné dni

Počas celého zvyšku týždňa nás čaká charakterom podobné počasie ako včera a dnes, preto ak nie ste fanúšikmi daždivých dní, práve toto obdobie bude ideálne pre vás. Dobite si baterky športom alebo v prírode, pretože bude to pre vás ako stvorené.

Jasné noci prinášajú aj jedinečnú možnosť pozorovať kométu storočia, ktorú ešte chvíľu budeme môcť vidieť na nočnej oblohe. Potom už bude od Zeme príliš vzdialená, aby sme ju mohli pozorovať. Kde a ako ju nájdete, sa dočítate tu.

Ak chcete vedieť ako bude vo vašej oblasti nasledujúce dni a to až dokonca na dva týždne dopredu, kliknite pre predpoveď sem.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
15 °C / -2 °C
Lukáš
Zajtra
Jasno
17 °C / -1 °C
Kristián
Nedeľa
Jasno
16 °C / -3 °C
Vendelín
Pondelok
Jasno
16 °C / -4 °C
Uršuľa
Utorok
Jasno
17 °C / -4 °C
Sergej
Streda
Jasno
16 °C / -3 °C
Alojza
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd