Dnes bude fúkať poriadne silný vietor. Na týchto miestach si dávajte pozor

Dnes bude fúkať poriadne silný vietor. Na týchto miestach si dávajte pozor
Ema Bazhaykin

Počasie na Slovensku dnes bude ovplyvňovať tlaková níž Constanze, ktorá prinesie mimoriadne veterné počasie. Držte si klobúky a dáždniky radšej nechajte doma.

Do Európy mieri jesenná víchrica, ktorá na niektorých miestach začala silnieť už včera večer, u nás začína naplno úradovať od skorých ranných hodín najmä v horských oblastiach.

Počasie v našej oblasti začína ovplyvňovať tlaková níž, ktorá podľa nemeckých meteorológov dostala meno Constanze, podľa britských zas Aitor. Nech už sa volá akokoľvek, dnes nám prinesie poriadny vietor.

Stred tejto tlakovej níže postupuje cez Britské ostrovy nad Severné more v blízkosti pobrežia Európy a následne nad Škandináviu. V dominantnej miere by nás táto tlaková níž mala ovplyvňovať dva dni.

 

Aké počasie nás dnes čaká?

Okrem toho, že by ste sa dnes mali pripraviť na poriadny vietor, bude dnes oblačno až zamračené. Miestami môžete očakávať mrholenie alebo dážď, očakávaný úhrn zrážok je do 7 mm.

Teploty sa napriek vetrisku ešte stále budú šplhať k +20 °C až +25 °C, na Orave, pod Tatrami a Horehroní do +18 °C, v nadmorských výškach okolo +11 °C.

Vyskytnú sa aj nebezpečné víchrice

Od rána začína na intenzite naberať silný južný až juhozápadný vietor, ktorý bude v nárazoch najsilnejší na juhozápade Slovenska a na horách.

 

Najsilnejšie nárazy vetra očakávame na hrebeňoch Vysokých a Nízkych Tatier, kde dosiahnu poryvy vetra silu mohutnej víchrice

Vietor môže na mnohých miestach vyvracať stromy, keďže pôda je po nedávnych dažďoch ešte stále podmáčaná.

Vietor by sa mal upokojiť až v piatok ráno. Okresy, v ktorých sa očakáva najsilnejší vietor, nájdete tu>>>

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Občasný dážď
25 °C / 8 °C
Cyprián
Zajtra
Prehánky
19 °C / 7 °C
Václav
Nedeľa
Polooblačno
17 °C / 2 °C
Michal
Pondelok
Jasno
16 °C / -1 °C
Jarolím
Utorok
Jasno
17 °C / -2 °C
Arnold
Streda
Skoro jasno
19 °C / 0 °C
Levoslav
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd