Štvrtkové popoludnie je na Slovensku veterné. Na idúce auto už dnes stihla spadnúť časť stromu

Dominik Cenkner

Väčšina Slovenska si užíva idylické jesenné počasie. Štvrtkové popoludnie však je miestami veterné. Pozor by si mali dať najmä vodiči na cestách, už ráno totiž stihla spadnúť časť stromu na idúce auto.

Po zadnej strane rozsiahlej tlakovej výše so stredom nad Bieloruskom a Ukrajinou prúdi od juhu do našej oblasti teplý vzduch. Od rána tak na Slovensku prevláda zväčša jasné až polojasné počasie. 

Len na západe miestami prevláda veľká oblačnosť. Teploty sú typicky jesenné.

Dnešné denné maximá sa očakávajú na úrovni +12 °C až +17 °C. Na miestach, kde bude oblačnosti viac, to bude okolo +10 °C.

 

Popoludnie bude veterné

Idylku jesenného počasia bude kaziť vietor. A to aj v popoludňajších hodinách.

Fúkať bude prevažne slabý, na západe a v Honte východný až juhovýchodný vietor s rýchlosťou 4 až 12 m/s (15 až 45 km/h). Miestami v nárazoch 15 až 21 m/s (55 až 75 km/h).

Aj preto vydal Slovenský hydrometeorologický ústav výstrahu prvého stupňa pred vetrom. Vo väčšine okresov západného a severozápadného Slovenska je v platnosti do 18. hodiny.

Na idúce auto spadla časť stromu

Na osobné auto spadol vo štvrtok ráno počas jazdy medzi obcami Rohožník a Jablonica v okrese Senica odlomený strom. Nikto sa nezranil, dodáva TASR.

Trnavská krajská polícia o tom informovala na sociálnej sieti. Polícia v tejto súvislosti vyzýva vodičov, ale aj nemotorových účastníkov premávky na opatrnosť v dôsledku avizovaného silného vetra počas najbližších dní.

 

Veterno bude aj v ďalších dňoch. Viac prezrádza naša predpoveď počasia.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
15 °C / -2 °C
Lukáš
Zajtra
Jasno
17 °C / -1 °C
Kristián
Nedeľa
Jasno
16 °C / -3 °C
Vendelín
Pondelok
Jasno
16 °C / -4 °C
Uršuľa
Utorok
Jasno
17 °C / -4 °C
Sergej
Streda
Jasno
16 °C / -3 °C
Alojza
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd