Studený front už dorazil na Slovensko. Prináša zrážky aj silný vietor

Studený front už dorazil na Slovensko. Prináša zrážky aj silný vietor
Veronika Salayová

Studený front už dorazil na naše územie a prináša prvé zrážky. Za frontom sa už ochladzuje a zosilňuje aj vietor. 

Studený front od ranných hodín postupoval našou oblasťou, pričom na územie Čiech priniesol ráno dokonca aj slabšie búrky.

Aktuálne tento front postúpil na západné Slovensko, kde sa objavujú aj slabšie zrážky a zároveň už zosiluje aj vietor. Ten v nárazoch na severozápade dosahuje rýchlosť 55 km/h.

Zrážky však dnes nebudú príliš silné a pôjde skôr o prehánky či mrholenie. Zrážky dnes treba čakať hlavne v severnej polovici nášho územia, v južnej polovici ich bude menej.

 

Vrcholky Tatier sa zabelejú

Studený front aktuálne pomerne rýchlo prechádza západným Slovenskom a čoskoro dorazí na stredné a následne na východné Slovensko.

Ako bude prechádzať Vysokými a Nízkymi Tatrami, vo vyšších polohách sa budú kvapalné zrážky meniť na pevné.

Tatranské štíty sa dnes mierne zabelejú a objaví sa tu slabé sneženie. Čo sa týka ochladenia, to najviac pocítime na nočných teplotách.

 


Tie dnes v noci klesnú tesne pod bod mrazu, pričom prízemná teplota bude ešte nižšia. V ľadových dolinách Slovenska preto očakávajte mrazivé pondelkové ráno. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
14 °C / 2 °C
Koloman
Zajtra
Skoro jasno
13 °C / 1 °C
Boris
Utorok
Jasno
12 °C / -2 °C
Terézia
Streda
Jasno
14 °C / -3 °C
Vladimíra
Štvrtok
Polooblačno
14 °C / 1 °C
Hedviga
Piatok
Oblačno
13 °C / 2 °C
Lukáš
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd