Studený front máme za dverami. Búrky sa preženú aj Slovenskom, no nie všade

Studený front máme za dverami. Búrky sa preženú aj Slovenskom, no nie všade
Veronika Salayová

Tesne za našimi hranici sa nachádza studený front, na čele ktorého sa tvoria búrky. Búrky postupne dorazia aj na naše územie, no búrky sa dnes neobjavia všade. 

Pred bránami Slovenska máme frontálny systém s početnými búrkami. ten sa aktuálne nachádza na Morave a postupne búrky prejdú aj nad naše územie.

Prvé búrky zasiahnu Žilinský kraj a následne budú postupovať smerom na východ. Dnešný prechod studeného frontu bude mať v celku rýchly priebeh.

Búrky nebudú príliš bleskovo aktívne a ani neprinesú výrazné množstvo zrážok. Čo však hrozí, je silný vietor, na ktorý si treba dať pozor. 

 

Pozor na prudký vietor

Teplý južný vietor sa bude na fronte rýchlo meniť na chladnejší severozápadný, ktorý začne naberať na sile. 

Vietor zosilnie pred príchodom frontu na celom našom území a jeho nárazy budú dosahovať rýchlosť 50 až 70 km/h. Na západnom Slovensku však môžu poryvy vetra prekonať aj rýchlosť 80 km/h.

Pripravte sa tak na veterné počasie a pri silnom vetre sa radšej vyhýbajte prechádzke v prírode, pretože hrozí pád stromov a konárov.

 

Dnes si teda dajte pozor na prudkú zmenu počasia. Situáciu budeme sledovať. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
24 °C / 5 °C
Matúš
Zajtra
Jasno
24 °C / 7 °C
Móric
Pondelok
Jasno
24 °C / 6 °C
Zdenka
Utorok
Prehánky, búrky
24 °C / 7 °C
Ľuboš
Streda
Občasný dážď
20 °C / 10 °C
Vladislav
Štvrtok
Dážď
22 °C / 7 °C
Edita
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd