Študenti dvoch krajov budú mať v pondelok riaditeľské voľno

Veronika Sádovská

V súvislosti s povodňami dnes počas zasadnutí krízových štábov vyšlo aj odporúčanie počas zajtrajšieho dňa udeliť niektorým školám riaditeľské voľno. Týka sa to až dvoch slovenských krajov.

Nové opatrenia, ktoré dnes ráno prijali na stretnutí krízového štábu Bratislavského samosprávneho kraja, už vovádzajú do platnosti. Okrem iných odporúčajú aj riaditeľom stredných škôl, aby zajtra študentom udelili riaditeľské voľno.

Je to hlavne kvôli nebezpečnej meteorologickej a hydrologickej situácii, ktorá sa bude zlepšovať len veľmi postupne.

 

Študenti budú mať voľno

Bratislavský samosprávny kraj odporúča riaditeľom stredných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti kraja udeliť študentom na pondelok 16. septembra riaditeľské voľno. Na základe toto odporúčania už mnohé stredné, ale aj základné školy v pôsobnosti BSK toto voľno už udelili. Rodičom odporúčajú sledovať informačné kanály škôl.

Rovnakú výzvu adresovala svojim školám aj Trnavská župa. Riaditeľské voľno už udelili riaditelia týchto škôl, ktorých zriaďovateľom je župa: 

Spojená škola Holíč,

Stredná odborná škola strojnícka Skalica,

Stredná zdravotnícka škola Skalica,

Gymnázium F.V. Sasinka Skalica

 

Situácia sa bude zlepšovať

Aktuálne ešte na mnohých miestach bojujú so záplavami. Situácia sa vplyvom ustálenia počasia bude mierne zlepšovať, avšak čaká nás ešte jedna vlna dažďa. Menšie toky budú síce klesať, ale Dunaj či Morava budú na nebezpečných hladinách zotrvávať ešte aj počas zajtrajška.

Situáciu pre vás pozorne monitorujeme a všetko dôležité sa dozviete v našom online prenose.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
24 °C / 8 °C
Konštantín
Zajtra
Skoro jasno
24 °C / 7 °C
Ľuboslav
Sobota
Jasno
24 °C / 5 °C
Matúš
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Móric
Pondelok
Jasno
24 °C / 6 °C
Zdenka
Utorok
Jasno
24 °C / 7 °C
Ľuboš
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd