Streda prinesie zamračené a „smutné“ počasie. Veľa slnka si dnes neužijeme

Streda prinesie zamračené a „smutné“ počasie. Veľa slnka si dnes neužijeme
Veronika Salayová

Dnes si slnečné počasie neužijeme. Streda bude oblačná a zamračená. Pripravte sa aj na ranné hmly a kde-tu sa môžu objaviť aj prehánky a slabé zrážky. 

V noci prešiel cez našu oblasť smerom na juhovýchod nevýrazný studený front spojený s plytkou brázdou nízkeho tlaku. Za ním sa k nám od severozápadu rozširuje tlaková výš.

Studený front sa tak vo vysokom tlaku rozpadal, ale jeho vplyv na počasie dnes pocítime, a to najmä oblačným a zamračeným počasím, ktoré vystrieda uplynulé slnečné dni.

Zväčšená oblačnosť zároveň zabráni aj výraznejšiemu poklesu teplôt. Stredajšie a následne ani štvrtkové ráno tak nebude mrazivé.

 

Dáždniky potrebovať nebudete

Dnešné počasie bude teda oproti predošlým, pomerne slnečným dňom zamračené, sychravé a „smutné“. Čo sa týka teplôt, tak tie dnes vstúpia okolo +15 °C a len v najteplejších lokalitách na juhu Slovenska vystúpia k +18 °C.

dnešné teplotné maximá
dnešné teplotné maximá, zdroj: iMeteo

Veterno dnes nebude, avšak ojedinele sa môže objaviť mrholenie či slabšie zrážky. Na dáždniky to však dnes nebude, tak ich pokojne nechajte doma. 

 

Od štvrtka nás však opäť čaká príjemné, prevažne slnečné počasie s dennými teplotami od +12 do +18 °C.

Vrátia sa aj mrazy, ktoré sa očakávajú predovšetkým ráno. Takéto počasia nás čaká až do konca októbra, kedy by malo postupne dôjsť k výraznejšej zmene.

Vývoj deň po dni na nasledujúce dni si pozrite TU >>>

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
17 °C / -1 °C
Alojza
Zajtra
Skoro jasno
15 °C / 1 °C
Kvetoslava
Piatok
Oblačno
15 °C / 1 °C
Aurel
Sobota
Skoro jasno
19 °C / -2 °C
Demeter
Nedeľa
Skoro jasno
20 °C / -3 °C
Sabína
Pondelok
Polooblačno
17 °C / -2 °C
Dobromila
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd