Streda na Slovensko prináša prvé búrky. Dnes s nimi treba počítať v týchto oblastiach

Dominik Cenkner

Ani dnes sa bez búrok nezaobídeme. Prvé z nich sa začínajú tvoriť na Považí. V ktorých oblastiach s nimi treba počítať?

Naša oblasť sa nachádza v teplom vzduchu na južnom okraji tlakovej výše so stredom nad Pobaltím. Od rána tak na Slovensku prevládalo prevažne slnečné počasie.

Pokračujú aj horúčavy. Po 14. hodine sme v Slovenskom Grobe namerali až +34,3 °C a vysoké teploty pritom hlási rada ďalších miest.

Vyskytujú sa prvé búrky

Dnešné búrky sa budú tvoriť najmä v horských oblastiach kde bude vznikať kopovitá oblačnosť. Prvé blesky udreli v okolí Trenčianskych Teplíc krátko po 14. hodine.

 

Búrlivé počasie bude dnes prinášať najmä zosilnenie zrážok. Nemalo by však ísť o nič výrazné.

Očakáva sa, že pri búrkach spadne okolo 10 mm zrážok. Stredajšie popoludnie by tak nemalo prinášať škody či problémy v podobe bleskových povodní.

S ojedinelými búrkami treba počítať aj naďalej

Búrky sa dnes budú vyskytovať najmä v okolí hôr a rovnako tomu tak bude aj počas zajtrajšieho sviatočného dňa. V teplom vzduchu bude od severovýchodu do našej oblasti naďalej zasahovať tlaková výš, ktorej stred sa presunie z Pobaltia nad západné Rusko.

Bude preto slnečno, ale počas dňa sa miestami oblačnosť zväčší a ojedinele z nej spŕchne, alebo sa vyskytnú slabé búrky. Ostane však teplo, s dennými maximami na úrovni okolo +35 °C.

 

Na záver vám do pozornosti dávame náš iRadar. Ten zobrazuje aktuálnu polohu zrážok a búrok.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Dážď
19 °C / 3 °C
Ľudomil
Zajtra
Občasný dážď
17 °C / 2 °C
Jolana
Pondelok
Občasný dážď
19 °C / 4 °C
Ľudomila
Utorok
Prehánky
23 °C / 6 °C
Olympia
Streda
Polooblačno
23 °C / 7 °C
Eugénia
Štvrtok
Polooblačno
24 °C / 5 °C
Konštantín
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd