Stred týždňa si poriadne užite. Čaká nás veľa slnka a žiadne zrážky

Stred týždňa si poriadne užite. Čaká nás veľa slnka a žiadne zrážky
Veronika Salayová

Ak vám chýba vitamín D v podobe slnečných lúčov, dnes je ten správny deň − neseďte doma a užite si pekné slnečné počasie uprostred februára. 

Streda prinesie na naše územie pokojné a veľmi príjemné počasie. Dnešok bude nielen veľmi teplý vzhľadom na aktuálny dátum, ale aj slnečný. Dnes sa dokonca nemusíte obávať ani zrážok.

Nad naše územie totiž prúdi teplý vzduch. Od juhozápadu k nám bude dnes zasahovať okraj tlakovej výše a súčasne postúpi po jej severnom okraji z Nemecka nad Poľsko teplý front. 

 

Dnes bude teplo

Teploty počas dnešného dňa vystúpia na +5 až +11 °C, avšak hrejivé slnečné lúče pocit tepla ešte znásobia. Ako sme už spomenuli, dáždniky dnes pokojne nechajte doma. 

Dopoludnia sa ojedinele môže objaviť ešte hmla alebo nízka oblačnosť, no počas dňa sa príjemne vyjasní a vykukne aj slniečko. 

Stred týždňa tak bude priať všetkým vonkajším aktivitám a bude to ideálne počasie napríklad na turistiku či aspoň príjemnú prechádzku v prírode. 

 

Postupne príde zmena

Vo štvrtok síce bude ešte jasno až polojasno a na mnohých miestach si ešte užijeme slniečko, no postupne sa začne k nám nasúvať oblačnosť, ktorá prinesie aj ďalšie zrážky. O tých vás budeme informovať v ďalších príspevkoch. 

Vo všeobecnosti prežívame veľmi teplý február, pričom teploty sú stále pomerne vysoko nad dlhodobým normálom. Črtá sa však aj ochladenie, ktoré nás čaká v závere mesiaca. 

Viac o vývoji počasia a o denných a nočných teplotách na nasledujúce dni nájdete v našej dennej predpovedi, kde si nájdete aj predpoveď počasia pre vami zvolenú lokalitu. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
24 °C / 8 °C
Konštantín
Zajtra
Jasno
24 °C / 7 °C
Ľuboslav
Sobota
Jasno
24 °C / 5 °C
Matúš
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Móric
Pondelok
Jasno
24 °C / 6 °C
Zdenka
Utorok
Prehánky, búrky
24 °C / 7 °C
Ľuboš
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd