Strach na palube: Blesk zasiahol lietadlo letiace do Varšavy

Strach na palube: Blesk zasiahol lietadlo letiace do Varšavy
Ema Bazhaykin

Lietadlo letiace z Mníchova do Varšavy zasiahol v stredu vo výške 3 500 metrov blesk. Pasažieri rozprávajú, aké pocity prežívali na palube lietadla v strede búrky.

Lietadlo spoločnosti Lufthansa letelo v stredu (LH1614) z Mníchova do Varšavy (LH1614), keď ho pri pristávaní okolo 16:00 hodiny zasiahol blesk vo výške 3 500 metrov.

Jeden z cestujúcich sa podelil o zážitky z paluby. „Let mal v Nemecku a Rakúsku veľké turbulencie, o ktorých nás posádka od začiatku informovala. Od Katovíc sa začalo zmrákať a o chvíľu sme videli už len mraky. Lufthansa umožňuje sledovať let na obrazovke, takže sme mohli neustále kontrolovať našu výšku a polohu,“ vysvetľuje pán Łukasz.

Záblesk v oknách a ohlušujúci úder

„Okolo 16:00 hodiny sme vo výške 3 500 metrov počuli v kabíne silné buchnutie a videli sme záblesk v oknách,“ opisuje úder blesku.

 

„Po náraze sa nič alarmujúce nestalo. Ohlušujúci zvuk a žiara svetla vyvolali medzi cestujúcimi úzkosť, ale posádka bola veľmi kľudná. Let bol do pristátia pokojný, až na mierne turbulencie, ale to bolo spôsobené pomerne veľkou oblačnosťou,“ dodáva.

Kapitán podľa jeho slov pristál asi 15 minút po incidente a spiatočný let do Mníchova meškal približne 4 hodiny.

Blesk spôsobil meškanie 

Aj tlačové oddelenie Lufthansy zodpovedné za strednú a východnú Európu a Afriku oznámilo, že počas letu LH1614 došlo k úderu blesku.

 

„Po prílete do Varšavy bola vykonaná kontrola mechanikom. Jedinou závadou boli stopy po požiari na trupe, ktoré neovplyvnili ďalšiu prevádzku. Preto sa mohol uskutočniť spiatočný let do Mníchova,“ uviedli vo svojom vyhlásení.

 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Dážď
19 °C / 8 °C
Ctibor
Zajtra
Dážď
14 °C / 3 °C
Ľudomil
Nedeľa
Dážď
13 °C / 2 °C
Jolana
Pondelok
Občasný dážď
18 °C / 4 °C
Ľudomila
Utorok
Prehánky
19 °C / 3 °C
Olympia
Streda
Prehánky
23 °C / 5 °C
Eugénia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd