Starosta vyzýva návštevníkov: Opustite Špindlerův Mlýn

Veronika Salayová

Starosta známeho vysokohorského strediska Špindlerův Mlýn vyzýva návštevníkov, aby opustili túto lokalitu. Dôvodom je zvýšená hrozba, že Labe sa vyleje z koryta. 

Starosta Špindlerův Mlýn odporučil návštevníkom, aby dnes opustili toto známe krkonošské horské stredisko, informuje SeznamSprávy.cz.

Existuje totiž riziko, že sa Labe medzi Špindlerovým Mlynom a Vrchlabím vyleje z koryta a hlavná prístupová cesta do strediska bude ťažko prejazdná.

 

Rieka Labe stúpa a hrozí vyliatie

Rieka Labe v tejto lokalite by mohla kulminovať v nedeľu ráno, povedal dnes starosta strediska Špindlerův Mlýn Martin Jandura pre spomínaný český portál.

Labe v najväčšom krkonošskom stredisku presiahlo hranice 3. stupňa povodňovej aktivity, teda stavu najvyššieho ohrozenia, a ďalej stúpa.

„S ohľadom na to, že sa medzi Špindlom a Vrchlabím môže vyliať voda z brehov, odporúčame, aby návštevníci odišli počas dnešného dňa preč. Je to iba odporúčanie pre ich bezpečnosť a pohodlie. Apelujem na nich, aby zvážili uvedené riziká, situácia bude gradovať,“ povedal starosta Jandura.

 

Hladiny riek v Česku stúpajú. Počet miest s najvyšším stupňom povodňovej aktivity vzrástol na 38. 1. alebo 2. SPA platí na 169 vodomerných staniciach. 

 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
24 °C / 8 °C
Konštantín
Zajtra
Skoro jasno
24 °C / 7 °C
Ľuboslav
Sobota
Jasno
24 °C / 5 °C
Matúš
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Móric
Pondelok
Jasno
24 °C / 6 °C
Zdenka
Utorok
Jasno
24 °C / 7 °C
Ľuboš
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd