Starosta Petrohradu varuje, že Milton by mohol spôsobiť dlhšie výpadky vody, kanalizácie a elektriny

Peter Minárik

Obyvatelia St. Petersburgu na Floride by mali byť pripravení na to, že po hurikáne Milton môžu byť vodovodné, kanalizačné a elektrické služby „na dlhšiu dobu“ mimo prevádzky, pretože sa očakáva, že trvalý hurikánový vietor spôsobí rozsiahle škody na mestskej infraštruktúre, povedal v stredu primátor mesta.

Výpadky elektriny môžu trvať niekoľko týždňov, „v závislosti od rozsahu škôd,“ uviedol starosta St. Petersburgu Ken Welch.

Hoci mesto neplánuje preventívne odstaviť dodávku pitnej vody, môže byť potrebné odstaviť zariadenia na spracovanie odpadových vôd „v závislosti od úrovne prívalových vĺn a súvisiacich škôd,“ povedal Welch počas tlačovej konferencie.

„Rozhodnutie o odstavení týchto zariadení bude závisieť od toho, ako dlho bude personál môcť bezpečne zotrvať v priestoroch týchto zariadení. Keď sa vietor a hladina vody začnú zvyšovať, budeme musieť chrániť našich zamestnancov a evakuovať ich,“ povedal Welch. „Zamestnanci sa vrátia do závodu hneď, ako to bude bezpečné.“

Správca verejných prác Claude Tankersley ubezpečil obyvateľov, že budú upozornení pred odstavením závodu. „Budeme sledovať prívalové vlny a vetry, aby sme rozhodli, čo urobíme. Našou prioritou číslo 1 je však bezpečnosť našich operátorov. Musíme ich evakuovať,“ uviedol.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Občasný dážď
22 °C / 7 °C
Slavomíra
Zajtra
Prehánky
17 °C / 5 °C
Valentína
Sobota
Skoro jasno
15 °C / 1 °C
Maximilián
Nedeľa
Skoro jasno
14 °C / 2 °C
Koloman
Pondelok
Skoro jasno
13 °C / 1 °C
Boris
Utorok
Jasno
12 °C / -2 °C
Terézia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd