Sobota prinesie deň plný slnečných lúčov. Teploty pôjdu vysoko

Sobota prinesie deň plný slnečných lúčov. Teploty pôjdu vysoko
Zuzana Macháčová

Po troch búrlivých dňoch nás konečné čaká deň plný slnka a tepla. Teploty sa budú šplhať poriadne vysoko. 

Kým v piatok ráno si išli deti po vysvedčenia v prevažne slnečnom počasí, tak okolo poludnia sa najmä v horských oblastiach strhli prvé prehánky alebo búrky. 

Poobedné búrky začali robiť aj prvé problémy, a to na východe Slovenka, kde silný vietor vyvrátil strom v meste Spišská Nová Ves.

Neostalo to len pri tomto jednom probléme. Intenzívna búrka sa prehnala aj na severe stredného Slovenska. V meste Námestovo zaplavilo ulice. Piatkové búrky aspoň schladili vzduch a o čosi lepšie sa dalo dýchať.

Slnečná sobota s horúčavami

Vzhľadom na rozloženie tlakových útvarov nad Európou sa naša krajina bude nachádzať v nevýraznom relatívne vyššom tlaku vzduchu. Zároveň k nám bude prechodne prúdiť od juhozápadu o niečo suchší vzduch.

 

Počas soboty sa denné teploty vyšplhajú od +27 °C do +33 °C. Ak sa chystáte do hôr, tak aj tam bude teplo.

Dobrou správou je, že zrážky sa vyskytnú len ojedinele. Vietor zafúka len slabo. Od búrok si dnes oddýchneme, ale tie ešte úradovali počas noci, a to najmä v horských oblastiach. 

Už dnes môžeme očakávať plnšie cesty. Horúca sobota mnohých vytiahne do hôr, na výlety aj na dovolenky. Nech máte namierené kdekoľvek jazdite opatrne. 

Počasie na sobotu

Na západe bude sobota ako stvorená na osvieženie pri vode. Obloha bude prevažne slnečná a s vysokou teplotou. Od +30 °C až do +33 °C. 

Na strednom Slovensku bude dnes malá alebo prechodne zväčšená oblačnosť s možnosťou výskytu ojedinelých prehánok alebo búrok, ale to len v okolí hôr. Denné teploty sa budú pohybovať od +28 °C do +32 °C.

 

Málo oblakov bude dnes aj na východe Slovenska. Ojedinele však môže spŕchnuť. Aj tu bude horúco od +27 °C do +31 °C.

V horských oblastiach bude spočiatku polojasno, z rána na podhorí lokálne hmlisto. Avšak popoludní sa začne oblačnosť zväčšovať a ojedinele sa vyskytnú prehánky a výnimočne aj búrky. Vo výške 1 500 m sa bude teplota pohybovať okolo +20 °C.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
24 °C / 7 °C
Móric
Zajtra
Jasno
24 °C / 6 °C
Zdenka
Utorok
Prehánky, búrky
24 °C / 7 °C
Ľuboš
Streda
Občasný dážď
20 °C / 10 °C
Vladislav
Štvrtok
Dážď
22 °C / 7 °C
Edita
Piatok
Prehánky
18 °C / 6 °C
Cyprián
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd