Čerstvý sneh zasypal alpské údolia. Napadlo až 40 cm. Takto to tu vyzeralo

Čerstvý sneh zasypal alpské údolia. Napadlo až 40 cm. Takto to tu vyzeralo
Veronika Salayová

Do Álp zamierilo sneženie a v niektorých oblastiach sa tešili poriadnej nádielke. Zabeleli sa aj mnohé alpské údolia a zimná pokrývka do 40 cm potešila mnohých Rakúšanov aj Talianov. 

Výdatné sneženie opäť cez noc zavítalo do Álp a výdatne nasnežilo najmä v rakúskom aj talianskom Tirolsku.

Snežilo už od nadmorskej výšky 600 m, a tak sa do dnešného rána zabeleli aj alpské údolia, pričom v mnohých tirolských lokalitách napadol prvý sneh tejto sezóny.

Nasnežilo až 40 cm snehu

V rakúskej obci Fiss napríklad pribudlo až 40 cm nového snehu, a rovnaké množstvo nasnežilo aj v talianskom regióne. Vo výške 2 500 pritom leží už 1,5 metra snehu. 

 

V Obertilliach v Rakúsku sa taktiež dnes zobudili do bieleho zimného rána. Cez noc tu napadlo okolo 20 cm. Prvý sneh sezóny dorazil na taliansku náhornú plošinu Asiago nad Benátkami.

Dnes a zajtra bude v Alpách ešte jesenne sviežo s nočnými mrazmi a s nízkymi teplotami. Čerstvo napadaný sneh sa však čoskoro roztopí a sneh z údolí a nižšie položených miest zmizne. Cez víkend sa totiž opäť výrazne oteplí. Pri južnom prúdení budú teploty od nedele prudko stúpať hore, a to až k +20 °C. 

Sneženie zároveň avizuje otváranie svojich brán v alpských strediskách. Napríklad lyžiarske stredisko v Kaprune sa otvára už zajtra a včera odštartovala sezóna na ľadovci Kaunertal.

 

Pozrite si fotky, ako to v Tirolsku dnes vyzeralo. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
16 °C / 5 °C
Viera
Zajtra
Prehánky
15 °C / 3 °C
Natália
Pondelok
Skoro jasno
17 °C / 3 °C
Eliška
Utorok
Skoro jasno
21 °C / 4 °C
Brigita
Streda
Dážď
19 °C / 4 °C
Dionýz
Štvrtok
Polooblačno
21 °C / 4 °C
Slavomíra
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd