Smutná správa z Liptova. Kenguru, ktorá prežila zimu aj leto, teraz zrazilo auto

Peter Minárik

Z Liptova prišla smutná správa o úhyne kengury, ktorá sa už vyše roka pohybuje po horách Liptova. Kengura, ktoré prežila leto aj zimu, teraz neprežila zrážku s autom.

Na Liptove sa už niekoľko mesiacov snažia odchytiť kenguru, ktorá pravdepodobne ušla súkromnému chovateľovi. Toto exotické zviera sa usadilo v našich horách, kde prežilo dlhý čas.

Kengura úspešne unikala predátorom aj nepriaznivému počasiu, no od včera je jasné, že videám pobehujúcej kengury na Liptove je koniec.

 

Kenguru zrazilo auto

Na prítomnosť kengury upozorňovali obyvatelia už v roku 2023. Po obdržaní hlásenia sa polícia aj ochranári snažili kenguru odchytiť, avšak bez úspechu.

Medzitým sa na internete objavovali videá kengury, ktorá skákala po snehu či na poli. Prešlo celé leto aj dve zimy a kengura prežila v našich podmienkach pomerne nečakane.

Ako informuje portál Liptov112, kengura sa voľne pohybovala v prírode, najmä v okolí Podbrezín a Vitálišoviec.

zrazená kengura na Liptove
zrazená kengura na Liptove, zdroj: liptov112.sk
 

Včera podvečer došlo k dopravnej nehode, pri ktorej osobné motorové vozidlo zrazilo kenguru za Vitálišovcami smerom na Smrečany. Žiaľ, zviera zrážku neprežilo.

Kengura, podobne ako mnoho inej divej zveri, zahynula po zrážke s autom.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
15 °C / 1 °C
Kvetoslava
Zajtra
Oblačno
15 °C / 1 °C
Aurel
Sobota
Skoro jasno
19 °C / -2 °C
Demeter
Nedeľa
Skoro jasno
20 °C / -3 °C
Sabína
Pondelok
Polooblačno
17 °C / -2 °C
Dobromila
Utorok
Oblačno
18 °C / 4 °C
Klára
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd