Slovensko opäť čakajú horúčavy. Teploty budú vysoké niekoľko dní

Slovensko opäť čakajú horúčavy. Teploty budú vysoké niekoľko dní
Peter Minárik

Naše územie čaká ďalšia vlna horúčav, ktorá prinesie na Slovensko teploty, prekračujúce hranicu +30 °C. Po oblačnej a chladnej sobote sa už v nedeľu očakáva slnečný a veľmi teplý deň.

Uplynulé dni sme si od veľkých horúčav oddýchli a vytratilo sa aj dusno, ktoré naše územie sužovalo minimálne posledné dva až tri týždne. Dusno zvyšovalo pocitovú teplotu, ale spôsobovalo aj intenzívnu búrkovú činnosť.

V uplynulých hodinách sa však na našom území výraznejšie ochladilo, pričom najvýraznejšie na juhozápade Slovenska, kde ešte v týchto chvíľach doznievajú zrážky pri teplotách okolo +20 °C.

Od nedele sa však začne na našom území opäť otepľovať a to vďaka prílivu teplejšieho vzduchu a vplyvu tlakovej výše, ktorá prinesie slnečné teploty.

Teploty pôjdu nad +30 °C

Už v noci zo soboty na nedeľu sa bude na našom území od severozápadu vyjasňovať a po oblačnej sobote nás čaká slnečná nedeľa.

 
 

Pri slnečnom počasí budú v porovnaní so sobotou vyššie aj teploty. Tie sa na našom území dostanú na +24 až +30 °C, no v najteplejších regiónoch Slovenska sa môžu teploty dostať až ku +32 °C.

Ešte teplejšie bude na začiatku týždňa. V pondelok by mali teploty na viacerých miestach prekračovať hranicu +30 °C, pričom v najteplejších regiónoch Slovenska sa môžu teploty dostať až na +34 °C.

Horúce počasie nevydrží dlho

Takto teplé počasie však nebude mať dlhú trvácnosť. Nečaká nás tak žiadna dlhá šnúra teplého počasia.

 

Už v strede týždňa by mal cez naše územie postúpiť studený front, ktorý prinesie vlnu búrok a plošnejšieho dažďa po ktorom bude nasledovať ochladenie.

Vyhliadka počasia naznačuje, že ochladenie bude trvať niekoľko dní a potom by sa malo začať opäť otepľovať. Mesačnú predpoveď až na nasledujúcich 30 dní si pozrite TU >>>

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Občasný dážď
19 °C / 4 °C
Ľudomila
Zajtra
Prehánky
23 °C / 6 °C
Olympia
Streda
Polooblačno
23 °C / 7 °C
Eugénia
Štvrtok
Polooblačno
24 °C / 5 °C
Konštantín
Piatok
Skoro jasno
23 °C / 7 °C
Ľuboslav
Sobota
Skoro jasno
24 °C / 5 °C
Matúš
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd