Slovensko má pravdepodobne prvú obeť povodní. Všetko ukáže vyšetrovanie

Ema Bazhaykin

Povodne v našej oblasti si vyžiadali už vyše 20 obetí v Česku, Poľsku a Rakúsku. Včera našla polícia bezvládne telo muža v zatopenej pivnici v Devíne, príčina smrti však ešte nie je istá.

Našu oblasť zasiahol extrémne silný dážď a povodne, ktoré napáchali nevyčísliteľné škody a zobrali si mnoho obetí na životoch.

Zatiaľ sa hovorí o 20 obetiach v Česku, Rakúsku a Poľsku, čísla mŕtvych v Poľsku sa však líšia. Niektoré úrady hovoria o siedmich, iné o desiatich obetiach.

Polícia v Devíne včera v pivnici zatopeného domu našla telo mŕtveho muža, príčina jeho smrti však ešte nie je istá a všetko ukáže až pitva.

 

Prvá obeť povodní na Slovensku?

Nešťastie sa stalo na Kremeľskej ulici v bratislavskom Devíne, o udalosti informuje portál noviny.sk. Bezvládne telo 73-ročného Petra našiel okolo siedmej hodiny večer jeho rodinný príslušník.

„Na miesto vyrazili všetky záchranné zložky a ambulancia Rýchlej zdravotnej pomoci, ktorá u muža skonštatovala úmrtie,“ vysvetlila hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Slovenskej republiky Petra Klimešová.

V osudný deň išiel 73-ročný Peter do pivnice svojho domu na Kremeľskej ulici. Ten sa síce nachádza mimo záplavovej oblasti, no v tom čase bola vraj jeho pivnica zatopená a nachádzalo sa tam asi tridsať centimetrov vody.

 

„Hasiči po príjazde na miesto udalosti osobu vytiahli zo zatopenej pivnice a odovzdali ju zdravotníckym záchranárom,“ povedal hovorca Hasičského a záchranného zboru Bratislava Štefan Koči.

Cudzie zavinenie policajti zavinili, čo sa však presne udialo, ukáže až vykonanie pitvy.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
24 °C / 8 °C
Konštantín
Zajtra
Jasno
24 °C / 7 °C
Ľuboslav
Sobota
Jasno
24 °C / 5 °C
Matúš
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Móric
Pondelok
Jasno
24 °C / 6 °C
Zdenka
Utorok
Prehánky, búrky
24 °C / 7 °C
Ľuboš
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd