Slovensko čaká ustálené JESENNÉ POČASIE. Teploty sa budú šplhať k +25 °C

Slovensko čaká ustálené JESENNÉ POČASIE. Teploty sa budú šplhať k +25 °C
Veronika Salayová

Slovensko tieto dni čaká ustálenejšie jesenné obdobie a aj celkom teplé počasie. Teploty sa budú šplhať k +25 °C, aj keď slniečko už bude aj zubaté. Objavia sa aj zrážky, no tie budú  porovnaní s tým, čo ste tu mali predošlé dni, oveľa menej výrazné. 

Od severu zasahuje do našej oblasti okraj rozsiahlej tlakovej výše so stredom nad južnou Škandináviou, ktoré sa postará o stabilnejšie počasie nad Slovenskom.

Nasledujúce sni budú pomerne slnečné a slnko bude hriať najmä v južných okresoch, kde sa budú teploty šplhať k +25 °C, a to až do polovice budúceho týždňa. 

V severnej polovici nášho územia, a najmä v podhorských lokalitách už bude slnko zubatejšie, a teploty sa tu budú stúpať maximálne do +17 °C.

 

Objavia sa aj slabšie zrážky, ojedinele búrky

Aj keď počasie bude ustálené, objavia sa aj zrážky. Tie však budú len lokálne a v porovnaní s tým, čo sme tu mali predošlé dni, budú iba slabé. Ojedinele sa môžu objaviť aj slabšie búrky. 

V noci a z rána sa tieto dni treba pripraviť aj na hmlisté počasie, na ktoré by si mali dať pozor najmä vodiči, rovnako sa treba z rána aj lepšie obliecť, keďže ranné teploty sa budú pohybovať od +8 do +12 °C. 

Pred nami sú tak pokojné jesenné dni, ktoré budú teplotne slabo nadnormálne. Mnohí toto ročné obdobie majú najradšej, tak nastávajú dni, kedy je možné si jesenný čas vychutnať naplno. 

Viac o vývoji počasia na nasledujúce dni, nájdete TU

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
24 °C / 8 °C
Konštantín
Zajtra
Skoro jasno
24 °C / 7 °C
Ľuboslav
Sobota
Jasno
24 °C / 5 °C
Matúš
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Móric
Pondelok
Jasno
24 °C / 6 °C
Zdenka
Utorok
Jasno
24 °C / 7 °C
Ľuboš
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd