Slnečné počasie sa dnes vráti. Bude aj príjemne teplo

Slnečné počasie sa dnes vráti. Bude aj príjemne teplo
Veronika Sádovská

Slnko sa dnes po krátkej odmlke vráti a s ním aj príjemné jesenné počasie. Teploty sa tiež budú šplhať o niečo vyššie, ako boli včera a tak si nenechajte ujsť ďalší pekný deň na prechádzky.

Táto jeseň nám zatiaľ ponúka veľa možností na pobyt v prírode a naberanie posledných dávok vitamínu D zo slnka. Včera bolo síce prevažne pochmúrne, dnes sa však slnečné lúče vrátia na oblohu. Stred tlakovej výše sa presúva z Poľska nad Rumunsko.

Noc bola oblačná až zamračená a aj kvôli tomu teploty neklesli tak nízko, hoci slabý mráz sa objavil hlavne na severe Slovenska či v údoliach.

 

Deň prinesie jasnú oblohu

Jedine na juhozápade bude dnes lokálne zamračené, inak sa môžete na zvyšku územie tešiť na jasné až polojasné počasie. Dopoludňajšie hmly, prípadne nízka oblačnosť, by sa mali do pár hodín rozplynúť.

Najvyššia denná teplota bude dnes dosahovať +14 až +19 °C, len na východe bude o stupeň chladnejšie a to do +18 °C. Aj teploty na horách budú príjemné a to vi výške 1 500 okolo +10 °C.

Ani dnes nás nepotrápi silný vietor a fúkať bude len slabý na západe juhovýchodný vietor, lokálne do 20 km/h.

 

Čaká nás stabilné počasie

Ani najbližšie dni výraznú zmenu neprinesú, čaká nás ešte dosť dlho relatívne stabilné počasie. Teplotne budú niektoré dni dokonca až nadonormálne a môže sa otepliť až na +20 °C. Zrážok tiež bude len veľmi málo, zväčša pôjde len o prehánky či občasný dážď.

Dlhodobú predpoveď na nasledujúce dva týždne nájdete na tomto odkaze. Nájsť si tam môžete aj konkrétnu predpoveď pre vaše mesto či obec.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
15 °C / 1 °C
Kvetoslava
Zajtra
Oblačno
15 °C / 1 °C
Aurel
Sobota
Skoro jasno
19 °C / -2 °C
Demeter
Nedeľa
Skoro jasno
20 °C / -3 °C
Sabína
Pondelok
Polooblačno
17 °C / -2 °C
Dobromila
Utorok
Oblačno
18 °C / 4 °C
Klára
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd