Skalicou sa v noci prehnal silný lejak, cesty zaplavila voda a blato

Skalicou sa v noci prehnal silný lejak, cesty zaplavila voda a blato
Ema Bazhaykin

Severozápadom Slovenska sa v nočných hodinách prehnali intenzívne zrážky, ktoré po sebe v okolí Skalice zanechali stopy.

Po krásnej slnečnej sobote, ktorá priniesla veľa slnka na celé územie Slovenska, sa už vo večerných hodinách začalo postupne od západu zmrákať a noc priniesla poriadny lejak. Ten sa naplno prejavil najmä na západe a severozápade nášho územia.

Najviac zrážok spadlo na severozápade územia, kde bol ešte do nedele rána vydaný prvý stupeň výstrahy pred povodňami. V Holíči spadlo do rána 50,5 mm zrážok, v Skalici dokonca 66,4 mm zrážok.

Intenzívne dažde sa tak najmä v okolí Skalice prejavili aj vo forme zaplavených ciest.

 

V okolí Skalice zaplavilo cesty

Voda naplno prejavila svoju silu v okolí Skalice, medzi obcami Rohov a Rybky. Cestu medzi obcami zaplavilo a stala sa na istý čas neprejazdná. 

Doobeda sa našťastie situácia na západe aj severozápade územia upokojila a dažde ustali. Zrážky sa tu už neočakávajú do konca dňa a na západe by už teda mal byť pokoj. S búrkami tak počítajte najmä v stredných a východných okresoch Slovenska.

Voda sa z cesty medzi obcami Rohov a Rybky postupne stiahla, na ceste však zostali nánosy blata.

Dobrou správou pre celé územie Slovenska je, že studený front, ktorý nás dnes ovplyvňuje, sa rozpadá a od zajtra začnú teploty na našom území opäť stúpať prudko nahor.

 

 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky
19 °C / 7 °C
Václav
Zajtra
Oblačno
15 °C / 2 °C
Michal
Pondelok
Skoro jasno
16 °C / -1 °C
Jarolím
Utorok
Jasno
17 °C / -2 °C
Arnold
Streda
Polooblačno
17 °C / -1 °C
Levoslav
Štvrtok
Dážď
18 °C / 4 °C
Stela
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd