Skalický okres vyhlásil mimoriadnu situáciu. Povodňová situácia sa zhoršuje

Veronika Sádovská

Situácia na západe Slovenska sa zhoršuje aj s príchodom silného vetra a neustále sa dvíhajúcich hladín riek. Ďalšia vlna zrážok už postupuje Slovenskom.

Na Záhorí v týchto chvíľach zasadajú krízové štáby, pretože situácia sa podľa očakávaní zhoršuje. Aj okres Skalica vyhlásil mimoriadnu situáciu a nasledujúce hodiny prinesú zhoršenie stavu.

Situácia v samotnej Skalici je ale pokojná, hoci hasiči dnes v tomto okrese už niekoľkokrát zasahovali. Išlo hlavne o oblasti Jazerných polí a v Skalických horách, kde to dnes rozhodne pokojné nebolo. Mesto vyzýva obyvateľov, aby sa určite nevyberali do hornatých oblastí.

 

 

Pôda je poriadne premočená, dvíha sa vietor a to môže spôsobiť pád mnohých stromov kvôli premočenej pôde. Aj cesta do Zlatníckej doliny je momentálne podmočená.

So silnejúcim vetrom a rizikom padania konárov či stromov mesto upozorňuje, aby obyvatelia preparkovali svoje vozidlá ideálne do garáží alebo aspoň na miesto mimo stromov, ak to bude situácia umožňovať.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
24 °C / 8 °C
Konštantín
Zajtra
Skoro jasno
24 °C / 7 °C
Ľuboslav
Sobota
Jasno
24 °C / 5 °C
Matúš
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Móric
Pondelok
Jasno
24 °C / 6 °C
Zdenka
Utorok
Jasno
24 °C / 7 °C
Ľuboš
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd