Situácia v Seneckom okrese je pokojná. Zaplavené sú najmä záhrady

Dominik Cenkner

Viaceré obce v Senickom okrese hlásia napriek nepriaznivému počasiu relatívne pokojnú situáciu. Potoky a rieky sa zväčša držia vo svojich korytách. V dôsledku silného dažďa starostovia evidujú najmä zaplavené záhrady. Možné riziká vnímajú najmä v súvislosti s avizovaným silným vetrom.

Starostka obce Plavecký Peter Jozefína Bartoňová pre TASR priblížila, že v piatok (13. 9.) požiadali hasičov o pomoc obyvatelia tamojších bytoviek, lebo mali zatopené pivnice a záhrady. „Dobrovoľní hasiči odčerpali vodu do potoka,“ dodala. Večer evidovala zvýšenú hladinu miestneho potoka, ale nešlo podľa jej slov o nič mimoriadne.

Tri zásahy hasičov eviduje starostka obce Prievaly Jana Petrášová. „Dva pre popadané stromy a jeden pre zaplavenú cestu do Cerovej,“ priblížila. Zaplavené pivnice obec nemá hlásené. Hladina spodnej vody je podľa jej slov síce vyššia ako zvyčajne, ale ľudia riešia situáciu najmä vlastnými prostriedkami.

Rieka Myjava tečúca okrajom obce Jablonica je vo svojom koryte. Starosta obce Silvester Nestarec podotkol, že v tejto oblasti nie je predpoklad dosiahnutia stupňa povodňovej aktivity. „Mali sme zatopené niektoré ulice, kde zasahovali hasiči. V podstate však bola situácia pokojná,“ dodal pre TASR s tým, že voda zaplavila aj niektoré záhrady. V súvislosti s avizovaným silným vetrom podotkol, že stromy v historickom parku sú pravidelne ošetrované.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
24 °C / 8 °C
Konštantín
Zajtra
Skoro jasno
24 °C / 7 °C
Ľuboslav
Sobota
Jasno
24 °C / 5 °C
Matúš
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Móric
Pondelok
Jasno
24 °C / 6 °C
Zdenka
Utorok
Jasno
24 °C / 7 °C
Ľuboš
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd