Silné búrky zasiahli severovýchod Slovenska. Obec skončila pod vodou

Dominik Cenkner

Naďalej sledujeme postup dnešných búrok, ktoré doprevádzajú prívalové zrážky. Tie aktuálne zasiahli severovýchod Slovenska, kde jedna z obcí skončila pod vodou.

Pondelkové búrky sa z okolia Popradu, ktorý tiež skončil pod vodou, a všeobecne Spiša presúvajú ďalej na severovýchod. Aktuálne udreli v okrese Bardejov.

Búrky sú naďalej doprevádzané najmä prívalovými zrážkami. Upozorňovali sme na ne už popoludní, keď začali udierať prvé blesky.

Obec skončila pod vodou

V dôsledku intenzívnej búrky so zrážkami sa obec Mokroluh v Bardejovskom okrese ocitla pod vodou. V oblasti sa nenachádza oficiálna ani zrážkomerná stanica.

 

Najbližšia je až v Bardejove. Tá oficiálna, v sieti Slovenského hydrometeorologického ústavu, udáva úhrn len na úrovni 5 mm.

Amatérska zrážkomerná stanica v severnej časti mesta však prináša viac informácií. V priebehu hodiny namerala 17,5 mm zrážok.

Búrlivo je aj na ďalších miestach

Búrky sa po 18:00 h vyskytujú tu:

  • severne od Svidníka sú najintenzívnejšie
  • okolie obce Spišské Hanušovce
  • medzi Prešovom a Domašou

Búrky sú a aj naďalej budú sprevádzané prívalovými zrážkami, ktoré môžu vyvolať bleskové povodne. Odporúčame vám preto sledovať náš iRadar, ktorý zobrazuje ich presnú polohu.

 

Búrky dokážu spôsobiť veľké materiálne škody. Chráňte preto seba aj svoj majetok pred nástrahami počasia vďaka poisteniu. Vyplňte nezáväzný formulár a vďaka nám teraz môžete získať zľavu na existujúce aj nové poistné zmluvy.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Občasný dážď
23 °C / 10 °C
Mária
Zajtra
Dážď
19 °C / 8 °C
Ctibor
Sobota
Dážď
14 °C / 3 °C
Ľudomil
Nedeľa
Dážď
13 °C / 2 °C
Jolana
Pondelok
Občasný dážď
18 °C / 4 °C
Ľudomila
Utorok
Prehánky
19 °C / 3 °C
Olympia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd