Silné búrky páchajú škody. Zrútila sa strecha supermarketu

Silné búrky páchajú škody. Zrútila sa strecha supermarketu
Ema Bazhaykin

V stredu sa Európou prehnali silné búrky, ktoré za sebou zanechávali rozsiahle škody. Silný vietor lámal stromy a strhával strechy, intenzívne zrážky zaplavovali ulice, úradovalo aj krupobitie. 

Európou sa včera prehnali silné búrky od južného Nórska cez Dánsko, Nemecko, Alpy až po Taliansko. Veľa škôd po sebe zanechali najmä v severnom Taliansku, kde silný vietor vyvracal stromy a strhával strechy, so záplavami zas bojovali v Nemecku.

Silné zrážky spôsobili v Nemecku záplavy na viacerých miestach. Najhoršie na tom bol včera Hamburg na severe krajiny, ale aj Norimberg.

Záplavy v Hamburgu

V stredu sa oblasťou Hamburgu prehnali hneď dve vlny búrok. Intenzívne zrážky zaplavili ulice, cesty, budovy aj pivnice. Hasiči boli povolaní na takmer 250 výjazdov.

 

Poryvy vetra polámali aj niektoré stromy či odtrhli konáre. Zasiahnutý bol najmä východ a juh Hamburgu. V mestskej časti Lohbrügge spadol strom na auto s dvomi pasažiermi, našťastie však nikto neutrpel zranenia. 

Hasiči odstraňovali stromy s pomocou ťažkej techniky, bojovať museli aj so zaplavenými cestami na diaľnici.

Oblasťou sa prehnali intenzívne zrážky
Oblasťou sa prehnali intenzívne zrážky, foto: Wetteronline.de

Počas silnej búrky sa zrútila strecha supermarketu

Silné búrky neobišli ani Brémy pri Hamburgu. Obcou Syke, ktorá sa nachádza južne od Brém, sa prehnali intenzívne zrážky, v dôsledku ktorých sa prepadla strecha známeho supermarketu.

Supermarket sa aktuálne rekonštruuje, jeho strecha preto silný nápor dažďa nevydržala a zrútila sa. Masa vody sa dostala aj do interiéru obchodu a spôsobila veľké škody.

 

K zraneniu osôb našťastie nedošlo a 20 ľudí, ktorí sa v tom čase nachádzali vnútri, sa podarilo evakuovať do bezpečia.  

 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Občasný dážď
22 °C / 8 °C
Oleg
Zajtra
Jasno
24 °C / 10 °C
Bystrík
Štvrtok
Zamračené
21 °C / 10 °C
Mária
Piatok
Dážď
20 °C / 8 °C
Ctibor
Sobota
Dážď
14 °C / 3 °C
Ľudomil
Nedeľa
Dážď
15 °C / 2 °C
Jolana
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd