Rozsiahly požiar poškodil farmy so zvieratami. Vyžiadal si dve obete. Situácia je kritická

Zuzana Macháčová

Na gréckom ostrove Eubója evakuovali priemyselné mesto Nea Artaki, kde požiar poškodil farmy s chovom hydiny a ošípaných.

Grécki hasiči naďalej bojujú s lesnými požiarmi, ktoré si dosiaľ vyžiadali dva ľudské životy. Vynútili si aj rozsiahle evakuácie, informuje agentúra AFP.

Požiare vyčíňajú na severovýchode Grécka, na ostrovoch Eubója a Kythnos. Horí aj v stredogréckej oblasti Boiótia (Viotia) severne od Atén. Hasenie požiaru komplikuje silný vietor a veľmi vysoké teploty dosahujúce až +41 °C.

Hovorkyňa hasičského zboru pre AFP uviedla, že evidujú 9 aktívnych frontov. Dodala, že situácia sa opakuje z mesiaca júl.

Museli evakuovať nemocnicu

Už štvrtý deň vyčíňa rozsiahly lesný požiar neďaleko prístavného mesta Alexandrupoli, kde úrady v pondelok neskoro večer nariadili evakuáciu nemocnice. Pobrežná stráž uviedla, že evakuovali 65 pacientov.

Na ostrove Eubója úrady v pondelok večer evakuovali priemyselné mesto Nea Artaki, kde požiar poškodil farmy s chovom hydiny a ošípaných.

Dve obete

Plamene ohrozovali aj národný park Dadia, kde našli telo muža. Zrejme išlo o migranta. V oblasti Boiótia zase prišiel o život pastier.

Veľmi horúce a suché podmienky, zvyšujúce riziko vzniku požiarov, budú podľa meteorológov v Grécku pretrvávať až do piatka.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
31 °C / 13 °C
Miriama
Zajtra
Dážď
29 °C / 15 °C
Martina
Utorok
Občasný dážď
24 °C / 10 °C
Oleg
Streda
Polooblačno
25 °C / 10 °C
Bystrík
Štvrtok
Polooblačno
27 °C / 10 °C
Mária
Piatok
Dážď
25 °C / 11 °C
Ctibor
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd