Ráno udrú ďalšie búrky. Začne to tesne pred hranicami. MAPA, kde budú najsilnejšie

Ráno udrú ďalšie búrky. Začne to tesne pred hranicami. MAPA, kde budú najsilnejšie
Peter Minárik

Ešte počas nasledujúcej noci sa nejaké búrky môžu objaviť nad našim územím, no ďalšia, oveľa výraznejšia vlna búrok príde v ranných hodinách a zasiahne západné Slovensko.

Slovensko dnes zasiahla vlna búrok, ktorá priniesla na západné Slovensko poriadnu spúšť. Búrky prinášali veľmi silný vietor, ktorý lámal stromy a dokonca aj strhával strechy.

Bez búrok však dlho nezostaneme. Už počas noci sa v oblasti západného Slovenska môžu výnimočne vyskytnúť búrky, no až ráno a počas zajtrajšieho dňa budú búrky ešte nebezpečnejšie.

Búrky budú frontálne

Všetko to začne už v skorých ranných hodinách nad Českou republikou a čiastočne aj nad Rakúskom. V priebehu ranných a dopoludňajších hodín sa očakávajú prvé búrky v oblasti západného a severozápadného Slovenska, no v tejto časti Slovenska budú búrky ešte slabé. Silnejšie budú až v ďalších hodinách.

 

Búrky by mali byť okolo poludnia sústredené predovšetkým nad oblasť stredného Slovenska. Zatiaľ budú búrky sprevádzané najmä lejakom a silnejším vetrom.

To najnebezpečnejšie nás čaká v priebehu popoludnia, kedy sa už front dostane na pomedzie stredného a východného Slovenska.

Silné búrky zasiahnu východ

Najsilnejšie búrky sa očakávajú na východnom Slovensku, kde sa do príchodu frontu výraznejšie labilizuje vzduchová hmota. Vzduch tak bude nabitý energiou a búrky z toho budú čerpať.

Na čele frontu sa sformuje vlna silných búrok, ktoré budú do oblasti východného Slovenska prinášať silný, nárazový vietor.

 

Búrky by v oblasti východného Slovenska mali byť najintenzívnejšie a očakávajú sa najvýraznejšie škody. Naopak, na západe krajiny sa očakávajú najmenej intenzívnejšie búrky. Mapu, v ktorých okresoch hrozia najsilnejšie búrky nájdete TU >>>

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
22 °C / 6 °C
Olympia
Zajtra
Skoro jasno, búrky
24 °C / 5 °C
Eugénia
Štvrtok
Polooblačno
24 °C / 8 °C
Konštantín
Piatok
Skoro jasno
24 °C / 7 °C
Ľuboslav
Sobota
Jasno
24 °C / 5 °C
Matúš
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Móric
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd