Ráno príde studený front. Pozrite si, čo všetko nás čaká

Ráno príde studený front. Pozrite si, čo všetko nás čaká
Peter Minárik

Počasie sa v nadchádzajúcich hodinách pomerne výrazne zmení a zmenu odštartuje príchod studeného frontu už o niekoľko hodín. Ten prinesie dážď a neskôr sa môžu vyskytnúť aj búrky. Zároveň tento studený front ukončí teplé počasie, ktoré sme tu mali niekoľko uplynulých dní.

Niekoľko uplynulých dní sme na našom území zažívali slnečné a veľmi teplé počasie. Teploty sa uplynulé dni šplhali cez letnú hranicu +25 °C a treba povedať, že na súčasnú ročnú dobu sú tieto teploty neštandardné.

Toto letné počasie nám už čoskoro ukončí studený front, ktorý prinesie prvé zrážky do oblasti západného Slovenska už v priebehu utorňajšieho dopoludnia a postupne sa zrážky rozšíria nad ďalšie časti našej krajiny.

Teplo ukončí studený front

Počasie sa už nad našim kontinentom kazí. Naprieč Nemeckom až nad Stredozemné more sa tiahne studený front, ktorý prináša dážď, ale do stredomorských oblastí aj búrky.

Tento studený front začne v utorok dopoludnia ovplyvňovať počasie aj na našom území. Prvé zrážky sa vyskytnú na krajnom západe po 10:00 a postupne sa v priebehu popoludnia zrážky rozšíria nad ďalšie časti západného a stredného Slovenska.

 

Studený front bude pri svojom postupe smerom na východ slabnúť a tak aj zrážková činnosť bude najintenzívnejšia na západnom Slovensku a nad stredným Slovenskom sa postupne studený front rozpadne a zrážková intenzita zoslabne. Na východ by sa zrážky ešte nemali dostať.

V noci hrozí ďalšia vlna a postupne sa ochladí

Numerické modely však naznačujú, že v noci z utorka na stredu, prípadne už v utorok neskoršie večer sa na našom území budú vyskytovať ďalšie zrážky a prípadné búrky.

 

Tie by sa mohli vyskytnúť najpravdepodobnejšie na juhu západného a stredného Slovenska a ďalšia vlna búrok príde počas stredy.

Pred nami je tak niekoľko vĺn zrážok a búrok, no dôležité bude aj ochladenie, ktoré nás čaká. Utorok bude posledným dňom, kedy sa ešte na východe krajiny môžu teploty dostať na letnú úroveň +25 °C.

V nadchádzajúcich dňoch sa očakáva ochladenie a teploty by sa už nad hranicu +25 °C nemuseli dostať.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Občasný dážď
25 °C / 7 °C
Ľuboš
Zajtra
Skoro jasno, búrky
24 °C / 10 °C
Vladislav
Štvrtok
Prehánky
23 °C / 8 °C
Edita
Piatok
Prehánky
20 °C / 6 °C
Cyprián
Sobota
Dážď
18 °C / 3 °C
Václav
Nedeľa
Polooblačno
17 °C / 2 °C
Michal
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd