Prvý jesenný deň bude upršaný, vyskytnúť sa môžu aj búrky. Na väčšine územia sa ochladí

Prvý jesenný deň bude upršaný, vyskytnúť sa môžu aj búrky. Na väčšine územia sa ochladí
Dominik Cenkner

Dnes krátko pred 9. hodinou ráno nastane jesenná rovnodennosť. Čaká nás preto prvý jesenný deň tohto roka. A zodpovedať tomu bude aj počasie.

O výraznejšiu zmenu počasia oproti posledným dňom sa postará studený front spojený s hlbokou a rozsiahlou tlakovou nížou so stredom nad Nórskym morom a severnou Škandináviou. Práve on postúpi od západu na naše územie kde sa začne vlniť.

Sobota teda bude prevažne zamračená, na väčšine územia s dažďom. Najmä na strednom Slovensku sa lokálne môžu vyskytnúť aj trvalé a výdatnejšie zrážky, čo môže zdvihnúť hladiny menších vodných tokov. 

V prvý jesenný deň nie sú vylúčené ani búrky. Počítať s nimi treba najmä na strednom a východnom Slovensku. 

Ochladí sa, ale nie všade

Maximálna denná teplota sa dnes bude pohybovať v rozmedzí od +16 °C do +21 °C. Ochladenie dnes nepocítia všetci. 

Na juhu Banskobystrického kraja, v Above, na Šariši a Zemplíne totiž bude o niečo teplejšie. Denné maximá tam vystúpia od +22 °C do +27 °C.

Obyvateľov západného a stredného Slovenska potrápi aj vietor. Ten bude fúkať od severozápadu s rýchlosťou 3 až 9, v nárazoch ojedinele okolo 14 m/s. Pozor na horách, kde bude zúriť prudký, prechodne až búrlivý vietor.

Aj nedeľa bude škaredá

Studený front sa bude nad našim územím vlniť aj počas nedele. Na viacerých miestach sa preto vyskytnú prehánky, dážď a ojedinele aj búrky. 

Okrem toho sa ďalej ochladí a bude aj veterno. Viac prezrádza naša predpoveď počasia.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Dážď
19 °C / 8 °C
Ctibor
Zajtra
Dážď
14 °C / 3 °C
Ľudomil
Nedeľa
Dážď
13 °C / 2 °C
Jolana
Pondelok
Občasný dážď
18 °C / 4 °C
Ľudomila
Utorok
Prehánky
19 °C / 3 °C
Olympia
Streda
Prehánky
23 °C / 5 °C
Eugénia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd