PRVÉ INFO: Zasiahne nás ďalšia vlna SILNÝCH BÚROK. Toto sa na Slovensko chystá

PRVÉ INFO: Zasiahne nás ďalšia vlna SILNÝCH BÚROK. Toto sa na Slovensko chystá
Peter Minárik

Naše územie zasiahne ďalšia vlna výrazných búrok, ktoré môžu spôsobiť problémy. Prvá vlna príde už dnes, no zrejme tie najintenzívnejšie nás čakajú zajtra. Postupovať totiž bude studený front, na ktorom sa budú tvoriť búrky a po jeho prechode dôjde k výraznému zlepšeniu počasia.

Ešte dve vlny výrazných búrok zasiahnu naše územie a až potom dôjde k upokojeniu celej situácie. Počas dnešného dňa sa búrky vyskytnú najmä na strednom a západnom Slovensku a budú neorganizované, zatiaľ čo zajtra pôjde o organizované frontálne búrky, ktoré sa budú presúvať naprieč Slovenskom.

Dnešné búrky začnú na horách

V priebehu dnešného dňa počítajte s tvorbou búrok najskôr v oblasti hôr. Búrky budú sústredené do horských oblastí stredného Slovenska a postupne sa začnú rozširovať smerom nad západné Slovensko.

Popoludňajšie a večerné búrky budú nebezpečné tým, že môžu prinášať intenzívne zrážky, ktoré môžu viesť až k prívalovým povodniam.

 
 

Búrky budú medzi 12:00 až 16:00 h sústredené do oblasti stredného Slovenska a po 16:00 h by sa malo ťažisko búrok presunúť nad západné Slovensko, kde sa budú vyskytovať až do zhruba 19:00 h.

V stredu ráno príde front

Oveľa významnejšia búrková činnosť čaká naše územie v priebehu stredy. Od ranných hodín začne cez naše územie postupovať studený front, ktorý prinesie početnú búrkovú činnosť.

 

Búrky by už tentoraz mohli byť organizovanejšie a okrem zrážok môžu priniesť aj výrazne nebezpečnejšie sprievodné javy ako silný vietor či krúpy.

Prvé búrky sa očakávajú ráno a dopoludnia v oblasti západného Slovenska. V prvej polovici popoludnia sa búrky očakávajú na strednom Slovensku a v závere dňa bude búrlivo v oblasti východného Slovenska.

Streda by mala byť najbúrlivejším dňom tohto týždňa a potom sa očakáva upokojenie situácie, a po dobu niekoľkých dní oveľa stabilnejšie a pokojnejšie počasie.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
22 °C / 6 °C
Olympia
Zajtra
Skoro jasno, búrky
24 °C / 5 °C
Eugénia
Štvrtok
Polooblačno
24 °C / 8 °C
Konštantín
Piatok
Skoro jasno
24 °C / 7 °C
Ľuboslav
Sobota
Jasno
24 °C / 5 °C
Matúš
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Móric
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd