PRVÉ INFO: Už vieme, kedy začne opäť snežiť. Zima sa vráti o pár dní

PRVÉ INFO: Už vieme, kedy začne opäť snežiť. Zima sa vráti o pár dní
Peter Minárik

Podľa aktuálnych predpovedí je už zimné počasie na dohľad a zima by sa na Slovensko mala vrátiť už o pár dní. Numerické, predpovedné modely čakajú prvý januárový týždeň veľmi teplý, ale potom by to malo prísť.

Počasie na Slovensku sa v závere sviatkov výraznejšie zmení. Dovtedy nás však čaká teplé a sychravé počasie. Za rohom je rok 2024 a ten na Slovensku odštartuje s poriadnym lejakom.

Po upršanom Novom roku by malo byť na našom území aj naďalej teplo, no ochladenie je na dohľad a doraziť by malo počas najbližšieho víkendu.

Na Nový rok daždivo a teplo

Silvestrovský deň sa ešte bude niesť v znamení oblačného až zamračeného počasia s mrholením. Na Nový rok ráno však začne počasie na našom území ovplyvňovať studený front, ktorý na mnohé miesta nášho územia prinesie dážď. Snežiť by malo len na horách.

Ak ste pozornejšie čítali predchádzajúci odsek, tak dážď, ktorý príde o pár hodín prinesie studený front, za ktorým by sa malo, ako z jeho názvu napovedá, ochladiť. Ochladenie, ktoré nás však teraz čaká bude dosť nevýrazne. Zatiaľ čo na Nový rok sa teploty dostanú na +3 až +10 °C, tak nasledujúci deň nás čakajú teploty od +1 do +8 °C. Ochladí sa tak len o dva stupne.

Naviac, v nadchádzajúcich dňoch sa bude opäť otepľovať a teploty sa dostanú v najteplejších oblastiach nášho územia až nad hranicu +10 °C. Takéto teplé počasie zotrvá na našom území niekoľko dní. 

Zima sa vráti

Najbližšie ochladenie sa črtá na našom území presne na Troch kráľov. Numerické modely už dlhšie naznačujú, že v prvé januárové dni sa rozpadne polárny vír, čo by malo viesť k tomu, že sa do Európy od severu prepadne chladnejší vzduch.

Dôležitým dátumom budú Traja králi. Cez naše územie by mal postupovať studený front spolu s tlakovou nížou a za ňou by mal začať do našej oblasti od severu zatekať chladný vzduch, ktorý postupne prinesie návrat zimy.

Od 7.1. teda od nasledujúcej nedele to vyzerá tak, že počasie by sa na našom území malo opäť dostať do zimného módu. Aj počas dňa sa očakáva výskyt mrazu a očakáva sa návrat snehových vločiek aj do tých najnižších polôh. Traja králi k nám teda prinesú návrat zimy.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
31 °C / 13 °C
Miriama
Zajtra
Dážď
29 °C / 15 °C
Martina
Utorok
Občasný dážď
24 °C / 10 °C
Oleg
Streda
Polooblačno
25 °C / 10 °C
Bystrík
Štvrtok
Polooblačno
27 °C / 10 °C
Mária
Piatok
Dážď
25 °C / 11 °C
Ctibor
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd