PRVÉ INFO: Tešte sa, konečne to príde. Čoskoro nás čaká séria horúceho počasia

PRVÉ INFO: Tešte sa, konečne to príde. Čoskoro nás čaká séria horúceho počasia
Peter Minárik

Prichádza to, na čo mnohí tak dlho čakali a to séria veľmi teplých, ba až horúcich dní. Zmena však príde postupne a pred vlnou horúcich dní najskôr zažijeme o čosi teplejšie počasie, ktoré ešte schladia búrky. Až potom vystrelia teploty nahor.

Na našom území sa dnes veľmi výrazne ochladilo. Vďaka prílivu veľmi chladného vzduchu od severozápadu zažívame veľmi nízke teploty, ktoré sa dnes len ojedinele dostali nad hranicu +20 °C a podobné počasie nás čaká aj zajtra.

Tieto dni budú veľmi chladné. V porovnaní s dlhodobým normálom sú teploty až o 13 °C nižšie. Pre lepšiu predstavu teploty, ktoré zažívame dnes sú na úrovni apríla.

Víkend prinesie oteplenie

Počasie však má pre nás aj lepšie správy. V piatok sa začne od juhozápadu nad naše územie dostávať teplejší vzduch, ktorý zodvihne teploty nad letnú hranicu.

 

Maximálne teploty sa v piatok vyšplhajú na +17 až +24 °C, no stále bude veľa oblačnosti. Krajšie počasie príde až v sobotu, kedy na celom území očakávajte slnečné počasie s teplotami od +20 do +26 °C.

Nejasný vývoj panuje ohľadom noci zo soboty na nedeľu. Niektoré modely totiž avizujú, že sa nad našim územím bude rozpadať studený front, ktorý by mohol priniesť už v sobotu večer na západ búrky.

V dôsledku toho by v nedeľu mohlo byť o čosi chladnejšie, no stále by sa teploty mali dostať nad letnú hranicu +25 °C.

Spomínané horúce počasie však na naše územie príde v priebehu budúceho týždňa.

 

Teploty pôjdu nad hranicu +30 °C

V priebehu budúceho týždňa by sa teploty na našom území mali vplyvom zatekania veľmi teplého vzduchu dostať nad hranicu +30 °C a to nielen na jeden až dva dni.

Teplý vzduch by sa nad naše územie mal dostávať od juhu z Afriky. Prvý deň, kedy by teploty mali atakovať hranicu +30 °C bude utorok. Pri slnečnom počasí by sa mali teploty dostať na +24 až +30 °C.

Od stredy budúceho týždňa by však malo byť ešte teplejšie. Teploty by sa až do nasledujúceho víkendu mali pohybovať v intervale +25 až +32 °C, čo sú hodnoty, ktoré sme tu tento rok na našom území ešte nemali.

Zároveň však musíme dodať, že teploty síce pôjdu nad hranicu +30 °C, ale postupne treba očakávať návrat silných búrok, ktoré sa v tomto veľmi teplom vzduchu budú tvoriť. Opäť nám tak hrozia nebezpečné javy.

Ako môžete vidieť aj na vývoji nižšie, tak prvý pekný deň bude sobota. Potom sa počasie prechodne pokazí, ale teploty budú stúpať a čakajú nás horúčavy.

vývoj počasia na nasledujúce dni
vývoj počasia na nasledujúce dni
Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
15 °C / 2 °C
Michal
Zajtra
Skoro jasno
16 °C / -1 °C
Jarolím
Utorok
Jasno
17 °C / -2 °C
Arnold
Streda
Polooblačno
17 °C / -1 °C
Levoslav
Štvrtok
Dážď
18 °C / 4 °C
Stela
Piatok
Prehánky
19 °C / 4 °C
František
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd