PRVÉ INFO: Slovensko po povodniach čaká slnečné a nadpriemerne teplé počasie

PRVÉ INFO: Slovensko po povodniach čaká slnečné a nadpriemerne teplé počasie
Peter Minárik

Po niekoľkých upršaných a veľmi chladných dňoch od dnes prichádza k výraznej zmene počasia. Na Slovensku nastúpi stabilné a postupne aj veľmi teplé počasie, ktoré bude opäť nadpriemerné.

To najhoršia má už naše územie za sebou. V priebehu včerajšieho dňa sa vyskytol posledný daždivý deň a ešte počas dnešného dňa sa očakávajú zrážky v oblasti Rakúska a Nemecka.

Zrážková činnosť, ktorú prinášali rozsiahle oblasti nízkeho tlaku vzduchu však ustupuje z našej oblasti a počasie teraz prevezme pod kontrolu tlaková výš, ktorá postupne prinesie aj nadpriemerne teplé počasie.

Do Európy sa tlačí rozsiahla oblasť vysokého tlaku vzduchu od severovýchodu z Ruska, pričom súčasne sa nad Britskými ostrovmi zvýrazňuje ďalšia, veľmi mohutná tlaková výš.

Tieto dve tlakové výše odsunú zrážkovú činnosť nad Stredomorie a budú ovplyvňovať počasie v našej oblasti počas nasledujúcich dní.

 

Dnes bude na oblohe prevažne oblačné počasie s minimom zrážok. Počas zajtrajšieho dňa očakávajte na našom území viac zrážok a dokonca nie sú vylúčené ani búrky.

Od štvrtka však nielen Slovensko, ale celá naša oblasť zažije slnečné počasie.

Teploty budú nadpriemerne vysoké

Do našej oblasti zároveň začne prúdiť suchší, kontinentálny vzduch od východu, ktorý je v tomto období príznačný tým, že sa rýchlo ohrieva a naopak v noci sa výraznejšie ochladzuje.

Čakajú nás teda vysoké amplitúdy teplôt, teda rozdiel medzi nočnými a dennými teplotami.

 

Denné teploty však určite mnohých potešia po uplynulých, chladných dňoch. Od štvrtka nás čakajú maximálne denné teploty v intervale +17 až +25 °C, čo sú na túto ročnú dobu nadpriemerne vysoké teploty. Vývoj na 30 dní nájdete TU >>>

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
24 °C / 8 °C
Konštantín
Zajtra
Skoro jasno
24 °C / 7 °C
Ľuboslav
Sobota
Jasno
24 °C / 5 °C
Matúš
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Móric
Pondelok
Jasno
24 °C / 6 °C
Zdenka
Utorok
Jasno
24 °C / 7 °C
Ľuboš
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd