PRVÉ INFO: Letné počasie sa vracia. Čo nás čaká a kedy sa vrátia búrky?

PRVÉ INFO: Letné počasie sa vracia. Čo nás čaká a kedy sa vrátia búrky?
Peter Minárik

Na naše územie sa vrátilo pokojnejšie počasie, no vyhliadka počasia už naznačuje blížiacu sa zmenu. Tak skoro to však nebude a pred nami sú prevažne pokojnejšie dni. Čo nás čaká, kedy sa počasie opäť zhorší a kedy hrozia búrky?

Počasie na Slovensku je po prechode studeného frontu v znamení oblačného a sychravého počasia. Naviac sme sa dostali do chladnejšieho, severozápadného prúdenia, ktoré prináša ľahko podpriemerné teploty.

Počasie by sa však teraz malo na našom území zlepšovať a Slovensko čaká postupné otepľovanie.

Vráti sa letné počasie

Vo štvrtok ešte bude na našom území prevažne oblačné až zamračené počasie a predovšetkým na východe by sa mohli vyskytovať aj slabšie prehánky, či dokonca búrky. Zároveň budú nízke teploty, ktoré neprekročia letnú hranicu.

 

Predĺžený víkend, ktorý však začne na našom území v piatok ale prinesie zmenu. Počasie na našom území začne ovplyvňovať tlaková výš, ktorá na naše územie postupne prinesie slnečný, predĺžený víkend a hneď v piatok nás už čakajú letné teploty.

Teploty by sa v piatok mali na našom území dostať na +20 až +26 °C. Letnú hranicu +25 °C prekročia teploty na západnom a juhovýchodnom Slovensku.

Tropický víkend pred nami

V sobotu by sa malo ešte výraznejšie otepliť a to v dôsledku toho, že nad Balkánom sa usadí tlaková výš okolo ktorej začne do našej oblasti od juhozápadu prúdiť veľmi teplý vzduch z Afriky.

Maximálne teploty sa v sobotu na celom území dostanú nad letnú hranicu +25 °C a na západe, východe a na juhu pôjdu teploty až nad tropickú hranicu +30 °C.

Veľmi teplo bude nielen v sobotu, ale aj v nedeľu. Čaká nás tak tropický teplý víkend s maximálnymi teplotami od +27 do +33 °C.

Vrátia sa k nám búrky

Už sa stáva zvykom, že v závere týždňa sa počasie na našom území pokazí a tak by to malo byť aj tento víkend. Cez Európu začne postupovať studený front, ktorý by už v nedeľu mal začať ovplyvňovať počasie v našej oblasti.

 

V Nemecku, v Česku, v Poľsku aj v Rakúsku sa už po teplom dni očakávajú silnejšie búrky, ktoré prinesie avizovaný studený front.

Na naše územie by sa prvé búrky v súvislosti s prechodom studeného frontu mali dostať v nedeľu večer a v noci na nedeľu.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 10 °C
Patrik
Zajtra
Skoro jasno, búrky
34 °C / 13 °C
Oliver
Pondelok
Prehánky, búrky
31 °C / 11 °C
Ivan
Utorok
Jasno
32 °C / 15 °C
Lujza
Streda
Skoro jasno, búrky
34 °C / 11 °C
Amália
Štvrtok
Skoro jasno, búrky
34 °C / 15 °C
Milota
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd