PRVÉ INFO: Čakajú nás intenzívne búrky. Vybuchovať budú vo dne i v noci

PRVÉ INFO: Čakajú nás intenzívne búrky. Vybuchovať budú vo dne i v noci
Peter Minárik

Naše územie čakajú silné búrky, ktoré budú veľmi nevyspytateľné a vyskytovať sa budú nielen počas dňa, ale aj počas noci. Dokonca môžeme hovoriť o tom, že nás zrejme čaká vrchol búrkovej sezóny.

Jednoznačne zažívame na našom území vrchol leta. Teploty dosiahli v stredu najvyššiu tohtoročnú teplotu a mimoriadne teplo bude aj v nadchádzajúcich dňoch, i keď tak teplo ako v stredu by už byť nemalo.

Na vine je veľmi vlhký vzduch, ktorý bude zo dňa na deň vlhkejší a tým pádom bude aj pocitová teplota oveľa nepríjemnejšia. Vlhký vzduch však prinesie na naše územie vlnu intenzívnych búrok, ktoré budú nad nami doslova vybuchovať.

Búrková vlna odštartuje už dnes večer

V priebehu dnešného dňa budeme na našom území zaznamenávať veľmi teplé počasie s teplotami, ktoré budú opäť prekonávať hranicu až +35 °C.

Keďže sa však nad naším územím nachádza veľmi vlhký vzduch, tak ten sa bude počas dňa prehrievať, labilizovať a vznikať budú búrky. Počas dnešného dňa by sa mali búrky vyskytovať predovšetkým na východe Slovenska, no budú v oveľa menšej miere, ako tomu bolo včera.

 
 

Avšak až večer to začne byť skutočne zaujímavé. Rakúsko-slovenské pohraničie by malo byť iniciátorom tvorby búrkovej činnosti, ktorá sa môže začať vyskytovať uprostred nasledujúcej noci a rána. Toto však ešte upresníme počas dnešného dňa.

Intenzívne víkendové búrky

Cez víkend udrú na našom území búrky naplno. Budú totiž čerpať nielen z vlhkého vzduchu, ale ich iniciátorom bude studený front, ktorý sa nad našou oblasťou bude počas nasledujúceho víkendu rozpadať. Aktuálna predpoveď búrok je pomerne náročná, no vyzerá to tak, že búrky hrozia na našom území doslova hocikedy.

Vzduch bude vysoko energický vo dne i v noci. Dusné počasie zapríčiní, že počas dňa sa na vás bude lepiť oblečenie a počas noci sa nebude dať dobre vyvetrať. Takýto vzduch je však ako stvorený pre búrky.

 

V sobotu ráno hrozia búrky najmä na západe a počas dňa predovšetkým na severnom a východnom Slovensku. Pozor si treba dať najmä na horách.

V noci zo soboty na nedeľu by malo byť veľmi búrlivo v západnej časti Slovenska a počas nedele nám predbežne hrozia tie najintenzívnejšie búrky. Situácia je však komplikovaná na predpoveď a informovať vás budeme priebežne. Dnes nás ešte čaká relatívne pokojnejší deň pred poriadne búrlivým víkendom.

Počasie prinesie na Slovensko intenzívne búrky, ktoré si každoročne vyžiadajú veľké škody. Nezabudnite preto chrániť svoj majetok a aj seba. Vyplňte nezáväzný formulár s poisťovňa Allianz sa pozrie na vaše existujúceho zmluvy, prípadne navrhne novú alebo výhodnejšiu zmluvy. Teraz môžete vďaka nám získať na poistenie zľavu.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
24 °C / 8 °C
Konštantín
Zajtra
Skoro jasno
24 °C / 7 °C
Ľuboslav
Sobota
Jasno
24 °C / 5 °C
Matúš
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Móric
Pondelok
Jasno
24 °C / 6 °C
Zdenka
Utorok
Jasno
24 °C / 7 °C
Ľuboš
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd