Prvá obeť sneženia v Alpách. Náhla snehová fujavica zastihla ženu a muža. Jeden z nich to neprežil

Veronika Salayová

Nepriaznivé počasie v Alpách má svoju prvú obeť. Snehová fujavica v talianskych Dolomitoch zastihla muža a ženu, pričom žena sa z hôr už živá nevrátila. 

Alpy majú svoju prvú obeť. Nepriaznivá poveternostná situácia si dnes vyžiadala život 56-ročnej Kanaďanky, ktorá zomrela po tom, čo ju v talianskych Dolomitoch zastihla náhla snehová fujavica, informoval v piatok taliansky alpský záchranný zbor pre agentúru AP. 

Do talianskych Dolomitoch sa vybrali dvaja dvaja horolezci, žena a muž. Tí si vo štvrtok večer vyčerpaní a podchladení privolali pomoc po tom, čo ich zasiahla náhla snehová fujavica, približne dva kilometre od horského útočiska.

 

Neúspešné pokusy o záchranu ženy

Záchranári sa k nim dostali, ale zlé počasie zmarilo dva pokusy o evakuáciu ženy vrtuľníkov, pričom jej stav sa prudko zhoršoval. Kanaďanku sa nakoniec nepodarilo zachrániť a v horách zomrela.

Záchranári postavili stan a 56-ročného muža cez noc ukryli, kým sa snehová fujavica neskončila. Vrtuľník ho po prečkanej noci v stane v piatok skoro ráno previezol do nemocnice v severotalianskom meste Bolzano.

56-ročná Kanaďanka je teda prvou obeťou v nadchádzajúcej zimnej sezóne v Alpách.

 

 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
24 °C / 8 °C
Konštantín
Zajtra
Jasno
24 °C / 7 °C
Ľuboslav
Sobota
Jasno
24 °C / 5 °C
Matúš
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Móric
Pondelok
Jasno
24 °C / 6 °C
Zdenka
Utorok
Prehánky, búrky
24 °C / 7 °C
Ľuboš
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd