Prúdi k nám teplý vzduch z Afriky. Víkend prinesie neobvyklé počasie

Prúdi k nám teplý vzduch z Afriky. Víkend prinesie neobvyklé počasie
Veronika Salayová

Máme pred sebou neobvykle teplý víkend. Teploty sa na konci októbra vyšplhajú až na +20 °C. Dôvodom je tzv. omega blok v Európe, ktorý sa postará o to, že chladný vzduch k nám nateraz neprenikne. 

Slovensko čaká neobvykle teplý víkend, vzhľadom na to, že je koniec októbra. Teploty sa tento víkend vyšplhajú vysoko, a to až k +20 °C, pričom lokálne bude ešte teplejšie.

Počas víkendu sa tlaková výš presunie nad Balkán, čím sa naša oblasť dostane do veľmi silného juhozápadného prúdenia, ktoré bude výnimočné tým, že bude mimoriadne teplé.

Teplo bude aj na horách

Vzduchová hmota bude do strednej Európy zatekať až z Afriky. Dokonca aj na horách bude cez víkend veľmi teplo, čiže počasie bude priať víkendovej turistike.

 

Teploty sa aj vo vyšších polohách môžu dostať k +15 °C, čo sú priam abnormálne teploty na záver októbra.

Slnko však ohreje vzduch v nižších polohách ešte výraznejšie. Počas víkendu budú teploty na našom území atakovať hranicu až +20 °C. 

V nedeľu ešte teplejšie

Najteplejšie bude v nedeľu, kedy sa na Slovensku môžu teploty dostať až na neuveriteľných +22 °C.

Víkend bude teda výnimočne teplý, nehrozia ani žiadne výrazné zrážky, takže si ho treba poriadne užiť. Aj slnka bude dostatok, akurát si treba dať pozor na ranné a nočné hmly. 

 

Viac o vývoji počasia na ďalšie dni nájdete TU

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
19 °C / -2 °C
Demeter
Zajtra
Jasno
22 °C / 4 °C
Sabína
Pondelok
Polooblačno
19 °C / 4 °C
Dobromila
Utorok
Polooblačno
19 °C / 4 °C
Klára
Streda
Polooblačno
18 °C / 3 °C
Simona
Štvrtok
Skoro jasno
17 °C / 2 °C
Aurélia
Štvrtok
Občasný dážď
14 °C / 0 °C
Aurélia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd