Pripravte sa! Na Slovensko prichádza ochladenie. Teploty pôjdu dole

Pripravte sa! Na Slovensko prichádza ochladenie. Teploty pôjdu dole
Dominik Cenkner

V uplynulých dňoch sme v našej oblasti prežívali babie leto. Dnešný príchod studeného frontu túto jesennú idylku narušil. Na Slovensko však prichádza ešte výraznejšia zmena počasia v podobe ochladenia. Teploty sa výraznejšie prepadnú už o pár dní.

Počasie u nás dnes ovplyvňuje zvlnený studený front spojený s tlakovou nížou nad Severným morom. Cez Česko a Rakúsko sa pomaly presúva ďalej na severovýchod.

V priebehu utorka sa tak u nás obloha od západu zatiahla a v oblasti Záhoria a Bratislavy sa vyskytli aj slabé zrážky. Nešlo však o nič výdatné, spadlo len pár mm.

Kde tu je ešte malá šanca aj na slabú búrku. Odporúčame vám preto sledovať náš iRadar.

 

Na Slovensko príde ochladenie

V ďalších troch dňoch tohto pracovného týždňa sa počasie výraznejšie meniť nebude, a to ani z hľadiska teplôt. Prevládať bude oblačná až zamračená obloha, na niektorých miestach s dažďom alebo prehánkami.

Teplotne sa budeme pohybovať od +17 °C do +24 °C. Pomerne teplo bude aj počas nocí, v závere týždňa môžu niekde atakovať až tropickú noc - stav kedy minimálna teplota neklesne pod +20 °C.

Výraznejšia zmena počasia nastane v sobotu. Cez naše územie bude postupovať smerom na východ studený front spojený s hlbokou a rozsiahlou tlakovou nížou, ktorej stred sa bude presúvať z Fínska nad Barentsovo more. Za ním sa rozšíri od západu do našej oblasti okraj tlakovej výše.

Na viacerých miestach treba v sobotu počítať s prehánkami a dažďom. Na horách bude veľmi veterno.

Denné teploty v sobotu vystúpia už len na +15 °C až +20 °C. Ešte viac sa ochladí od nedele, kedy v najteplejších oblastiach teplota nevystúpi nad +17 °C. Vzhľadom na ročnú dobu tak bude teplota pod dlhodobým priemerom.

V noci bude mrznúť

S príchodom nového pracovného týždňa (posledného septembrového) sa ochladí aj počas nocí. Teploty klesnú až na -1 °C a lokálne sa tak vyskytne prízemný mráz.

 

Dlhodobá predpoveď počasia naznačuje, že teploty opäť stúpnu s príchodom prvého októbrového víkendu. O všetkých podrobnostiach vás budeme informovať v našom spravodajstve.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Občasný dážď
25 °C / 7 °C
Ľuboš
Zajtra
Skoro jasno, búrky
24 °C / 10 °C
Vladislav
Štvrtok
Prehánky
23 °C / 8 °C
Edita
Piatok
Prehánky
20 °C / 6 °C
Cyprián
Sobota
Dážď
18 °C / 3 °C
Václav
Nedeľa
Polooblačno
17 °C / 2 °C
Michal
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd