Prinesie prvý deň týždňa konečne UPOKOJENIE počasia?

Prinesie prvý deň týždňa konečne UPOKOJENIE počasia?
Ema Bazhaykin

Slovensko posledné dni sužovali samé vrtochy počasia. Pred nami je však začiatok nového týždňa. Prinesie konečne pokojné počasie?

Máme za sebou skutočne nepriaznivý týždeň, aspoň čo sa počasia týka.

Vo štvrtok prišli pre nebezpečné počasie o život traja turisti v Belianskych Tatrách, v piatok búrkový systém, ktorý sa prehnal letiskom v Trenčíne, predčasne ukončil festival Pohoda.

Od vrtochov počasia sme si neoddýchli ani v nedeľu. Búrky sužovali naše územie od nočných hodín až do nedeľného večera, a samozrejme napáchali aj škody.

Nedeľný večer však konečne priniesol ustálenie počasia, keď na východe nášho územia pred 20:00 h ustali aj posledné väčšie búrky.  Lokálne sa objavili búrky len na východe nášho územia v skorých ranných hodinách. 

Noc sa niesla v pokojnom duchu a do relatívne pokojného počasia sa prebúdzame aj v pondelok ráno. Ako dlho si od búrok oddýchneme?

 

Bude pondelok pokojný?

Naše počasie dnes bude ovplyvňovať tlaková výš, ktorá však prinesie nielen slnečný začiatok týždňa, ale aj vysoké teploty.

Pondelok sa bude niesť prevažne v duchu pokojného počasia, len výnimočne treba počítať s búrkami. 

Do našej oblasti sa však naplno obnoví príliv mimoriadne teplého vzduchu. Ten už počas pondelka zodvihne teploty na viacerých miestach nad hranicu +30 °C. V najteplejších regiónoch južného Slovenska by mohlo byť dokonca až cez +35 °C.

 

Fúkať bude prevažne slabý, dopoludnia na juhozápade a juhovýchode severný vietor rýchlosťou 3 až 7 m/s (10 až 25 km/h), ktorý pri búrkach prechodne zosilnie.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
24 °C / 8 °C
Konštantín
Zajtra
Skoro jasno
24 °C / 7 °C
Ľuboslav
Sobota
Jasno
24 °C / 5 °C
Matúš
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Móric
Pondelok
Jasno
24 °C / 6 °C
Zdenka
Utorok
Jasno
24 °C / 7 °C
Ľuboš
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd