Prichádza TEPLO: Pred nami sú najteplejšie dni mesiaca. Aha, kam sa až teploty dostanú

Prichádza TEPLO: Pred nami sú najteplejšie dni mesiaca. Aha, kam sa až teploty dostanú
Peter Minárik

Na naše územie práve teraz prichádza teplo, ktoré prinesie najteplejšie dni mesiaca. Teploty by v priebehu tohto týždňa mohli atakovať hranicu letného dňa, no teplé počasie dlho nevydrží.

V priebehu uplynulých hodín sa začalo od západu nad našim území vyjasňovať. Môže za to výbežok vyššieho tlaku a tlaková výš, ktorej stred sa nachádza nad Balkánom a v priebehu nasledujúcich dní sa bude presúvať smerom nad Čierne more. Táto tlaková výš prinesie na naše územie nielen slnečné, ale aj teplé počasie.

Teplé počasie prinesie takmer letné teploty

Po zadnej strane tejto tlakovej výše totiž začína do našej oblasti od juhozápadu prúdiť veľmi teplý vzduch. Už počas dňa sa začne vo výškach otepľovať, no pri zemi to ešte nepocítime. Dnes nás síce čaká jasné až polooblačné počasie, ale teploty sa budú šplhať do +20 °C.

 

Už zajtra však zavládne na našom území teplý deň a ak sa naplnia aktuálne predpovede, tak pôjde o najteplejší októbrový deň. Maximálne by sa mali zajtra pri slnečnom počasí dostať až na hodnoty od +17 do +24 °C. Najteplejšie by malo byť na juhozápade a západe Slovenska.

Počas stredy počasie pokazí studený front, ktorý začne postupovať cez naše územie a prinesie nielen veľa oblačnosť, ale aj zrážky. Tie však nebudú výrazné, keďže studený front sa bude rozpadať. Napriek tomu sa však prechodne ochladí.

Vo štvrtok oteplenie spolu so zvyškami hurikánu

Vo štvrtok bude cez Európu postupovať tlaková níž aktuálneho hurikánu KIRK, ktorý sa blíži k Európe. Táto hlboká tlaková níž prinesie do Európy silné juhozápadné prúdenie a to zvýši aj teploty u nás. Tie by sa opäť mohli dostať na +17 až +23 °C.

 

Vo štvrtok však tak príjemne ako v utorok nebude. Na vine bude veľmi silný vietor, ktorý bude fúkať prakticky v celej Európe a to aj na našom území. Teplo síce bude, ale aj nepríjemne veterno.

Predpovede počasia naznačujú, že od piatka by sa malo v našej oblasti opäť ochladzovať. Ak by sa vývoj naplnil, tak pred nami sú najteplejšie októbrové dni. Potom by už malo byť len chladnejšie a to dokonca výraznejšie. Predpoveď deň po dni až do začiatku novembra si pozrite TU >>>

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
19 °C / 3 °C
Eliška
Zajtra
Jasno
24 °C / 5 °C
Brigita
Streda
Prehánky
20 °C / 6 °C
Dionýz
Štvrtok
Polooblačno
22 °C / 7 °C
Slavomíra
Piatok
Občasný dážď
19 °C / 6 °C
Valentína
Sobota
Prehánky
15 °C / 5 °C
Maximilián
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd