Prichádza pekné počasie, ktoré si užite. Od tohto dátumu sa počasie výraznejšie zhorší

Prichádza pekné počasie, ktoré si užite. Od tohto dátumu sa počasie výraznejšie zhorší
Peter Minárik

Po vlne veľmi upršaného počasia prišlo na naše územie konečne príjemné, slnečné počasie, ktoré u nás zotrvá niekoľko nasledujúcich dní. Dlhé trvanie však mať nebude a na obzore je už pomerne výrazná zmena v počasí.

Uplynulé dni sužovali našu oblasť rozsiahle povodne, ktoré potrápili viaceré oblasti strednej Európy. To najhoršie však už máme za sebou a voda opadá.

Rozsiahle povodne, ktoré však trápili aj našu oblasť sa presunuli nad Taliansko, kde dnes bojujú s extrémnymi záplavami, ktoré vyvolali zrážky s úhrnom až 400 mm.

Kritická situácia sa však aj tu bude zlepšovať a počasie sa v celej Európe zlepší a upokojí. Priaznivé počasie, ktoré už máme aj na Slovensku sa udrží niekoľko dní.

Počasie pod vplyvom tlakovej výše

Počasie na našom území začína ovplyvňovať rozsiahla oblasť vysokého tlaku vzduchu, ktorá sa zvýrazňuje nad severnou Európou. Táto tlaková výš bude počasie v celej Európe ovplyvňovať až do nedele a prinesie tak stabilné a pokojné počasie. 

 

Na našom území až do pondelka očakávajte prevažne jasné až polojasné počasie s rannými hmlami. V priebehu dňa slnečné lúče ohrejú vzduch natoľko, že sa môžu teploty dostať až k letnej hranici +25 °C.

Nadchádzajúce dni preto počítajte so slnečným počasím a s maximálnymi teplotami od +17 do +25 °C, čo sú na druhú polovicu septembra nadpriemerne vysoké teploty.

Výraznejšie zhoršenie počasia je na dohľad

Stabilné počasie však nebude mať veľmi dlhú trvácnosť. Predpovede sľubujú, že už na začiatku budúceho týždňa sa bude počasie v Európe opäť zhoršovať. Povodní a výdatných zrážok sa obávať nemusíte, ale zmenu počasia odštartujú búrky.

 

Tie sa už v pondelok môžu vyskytovať v západnej Európe a v Nemecku. Prinášať ich bude studený front, ktorý počas utorka dorazí aj nad naše územie.

V utorok sa postupne od západu na našom území rozprší, no predpovede avizujú, že sa môžeme dočkať aj búrok, ktoré hrozia predovšetkým na západnom Slovensku.

V priebehu nasledujúcich dní by malo na naše územie nastúpiť sychravé a postupne aj chladnejšie počasie. Vývoj až na 30 dní nájdete TU >>>

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
24 °C / 7 °C
Ľuboslav
Zajtra
Jasno
24 °C / 5 °C
Matúš
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Móric
Pondelok
Jasno
24 °C / 6 °C
Zdenka
Utorok
Prehánky, búrky
24 °C / 7 °C
Ľuboš
Streda
Občasný dážď
20 °C / 10 °C
Vladislav
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd